verberg productcategorieen

universalhealthstyle

Langebaanschaatsster
Manouk van Tol

“Na voor mij een moeilijke periode afgelopen winter, is mijn lichaam in de rustperiode (maart/april) weer goed in balans en tot rust gekomen. Vanaf eind april zit ik weer in de opbouwfase voor het nieuwe schaatsseizoen. We zijn alweer ruim twee maanden op weg waarin er alweer veel trainingsuren gemaakt zijn. Lange duurritjes op de racefiets, duurblokjes en intervallen op de skeelers, krachttraining, schaatssprongen, SAQ-looptrainingen, en sinds twee weken schaatsen we op het zomerijs van Thialf!

Na wat gekwakkel met mijn lichaam, ben ik bewust bezig om mijn weerstand goed op peil te houden met behulp van de producten van Mattisson. Momenteel gebruik ik de Absolute AlkaGreens poeder die ik vaak als extra boost aan mijn groente/fruit smoothies toevoeg. Of gewoon lekker drink in een glas gemengd met water! De AlkaGreens heeft als groot voordeel dat het voor een ontzurende werking van mijn lichaam zorgt. Ook neem ik regelmatig de Camu Camu poeder vanwege het hoge gehalte aan vitamine C.

MCT olie gebruik ik tijdens het bakken, maar gooi ook een scheutje door mijn glas met AlkaGreens voor extra energie voor een training. Ook lekker om een beetje door mijn Matcha Latte Gember Ceylon Kaneel te doen om het extra romig te maken! Voor mijn trainingen wissel ik de AlkaGreens af met de SuperSmoothie Sport Mix. De SuperSmoothie Sport Mix neem ik vooral in de ochtend voor mijn schaatstraining, om zo scherp mogelijk de training te beginnen én af te maken. Om optimaal te herstellen na zware krachttrainingen en -sprongtrainingen, neem ik de Absolute Erwten Proteïne Poeder – Vanille.

Ik merk dat ik elke week sterker, sneller en fitter wordt! Dit wijst ook uit de verschillende fietstesten, zoals de VO2max test en de Wingate test (30sec fietsen zo hard als je kunt!).

Over drie maanden is de start van het nieuwe schaatsseizoen! Maar eerst nog lekker van de mooie zomer genieten!

Wist je trouwens dat de energy en proteïn repen van Mattisson ontzettend voedzaam én lekker zijn voor tijdens je training, of gewoon lekker als tussendoortje?

Manouk van Tol

Fotografie: Erik Pasman