verberg productcategorieen

universalhealthstyle

Langebaanschaatsster
Manouk van Tol

“The difference is in the details”

Manouk, langebaanschaatsser,  hoopt dat zij dit jaar kan aansluiten bij de Nederlandse- en Wereldtop! 

Zij heeft een enorme passie voor het schaatsen en de drive om het beste uit zichzelf te halen en constant te kijken welke details beter kunnen.
Met een 7e plaats op het NK Sprint afgelopen schaatsseizoen en de winst van de Holland Cup 1000 meter, wil zij nu de laatste stap zetten naar de top.

Manouk aan het woord:

Om deze stap te maken moet alles kloppen. Schaatsen is zo veel meer dan alleen zo hard mogelijk glijden op twee ijzers. Alle aspecten op het gebied van techniek, fysiek, tactisch en mentaal moeten zo optimaal mogelijk zijn om het maximale uit jezelf te kunnen halen. Voeding is hierin zeer belangrijk. In mijn zoektocht naar de optimale voeding, kwam ik met Mattisson in gesprek. Zij helpen mij om het maximale uit mijn voeding te halen.

De tijd vliegt voorbij! Alweer 2,5 maand zijn we bezig om de basis te leggen voor de winter. Veel fietsen, skeeleren, sprongtrainingen, sprinttrainingen, krachttrainingen en SAQ- trainingen. Ook hebben we de afgelopen 3 weken geschaatst op het zomerijs in Thialf waar de snelle rondjes ook alweer gemaakt zijn!

Helaas heb ik ook een kleine tegenslag gehad (die horen er helaas ook bij..).. Tijdens een sprinttraining op de atletiekbaan schoot het in m’n hamstring en had daar vooral de 1e week erop volgend erg veel last van, waardoor ik genoodzaakt was om alleen rustig op de fiets wat uurtjes te maken. Maar mede dankzij de goede producten van Mattisson, met name de biologische Erwten Proteïne shake, magnesium poeder, Camu Camu poeder (vit. C) en Curcuma tabletten wat ik deze periode intensief heb genomen, herstelde m’n hamstring verrassend snel! Zo kon ik gelukkig snel de reguliere trainingen weer oppakken.

Na de laatste week schaatsen op het zomerijs, gaan we het 2e deel van de zomer alweer in waarin er ook weer hard getraind gaat worden! Alles om straks in de winter zo fit mogelijk aan te start te kunnen staan en we onze grenzen kunnen verleggen. Heb er nu al onwijs veel zin in!

Manouk van Tol

Fotografie: Erik Pasman