verberg productcategorieen

universalhealthstyle

Langebaanschaatsster
Manouk van Tol

“The difference is in the details”

Manouk, langebaanschaatsser,  hoopt dat zij dit jaar kan aansluiten bij de Nederlandse- en Wereldtop! 

Zij heeft een enorme passie voor het schaatsen en de drive om het beste uit zichzelf te halen en constant te kijken welke details beter kunnen.Manouk aan het woord:

Om deze stap te maken moet alles kloppen. Schaatsen is zo veel meer dan alleen zo hard mogelijk glijden op twee ijzers. Alle aspecten op het gebied van techniek, fysiek, tactisch en mentaal moeten zo optimaal mogelijk zijn om het maximale uit jezelf te kunnen halen. Voeding is hierin zeer belangrijk. In mijn zoektocht naar de optimale voeding, kwam ik met Mattisson in gesprek. Zij helpen mij om het maximale uit mijn voeding te halen.

Na een super goed voorseizoen met winst op de Ijsselcup in Deventer, een PR van 38.80 op de 500m, een PR van 1.16.41 op de 1000m en een PR van 2.01.29 op de 1500m, heb ik helaas een stap terug moeten doen vanwege lichamelijke klachten. Het herstel gaat met vallen en opstaan. De 3e plek op de schaatsklassieker ‘Utrecht City Bokaal’ was een mooi lichtpuntje. Helaas heb ik niet kunnen deelnemen aan de afgelopen NK Afstanden tussen kerst en oud en nieuw. Maar ik kijk vooruit naar het NK Sprint wat er aan komt op 26 en 27 januari. Met behulp van de producten van Mattisson die ik momenteel gebruik is het doel om daar weer helemaal fit aan de start te verschijnen en de stappen die ik begin dit seizoen gemaakt heb, door te pakken naar nog mooiere resultaten. ‘The only way is up’!

Hoe bevorder ik mijn herstel:
Ik gebruik Curcuma om spierpijn na inspanning te verminderen. Curcuma versnelt namelijk het herstel van spierschade, ook is het ontstekingsremmend en ontgiftend. Zodat ik sneller herstel van zware trainingen. Camu Camu poeder gebruik ik omdat deze ontzettend rijk is aan vitamine C en daarmee zorgt dat mijn weerstand op peil blijft en voorkomt dat ik virussen oploop. Je wilt natuurlijk geen trainingen missen of minder goed uitvoeren door een fikse verkoudheid! Matcha poeder: door de krachtige werking van de grote hoeveelheid antioxidanten, helpt de thee mijn cellen te beschermen tegen beschadiging. Tenslotte gebruik ik de Erwten Proteïne shake van Mattisson. De shakes helpen ook om mijn spieren goed en snel te laten herstellen na een zware krachttraining.

Maar ik kijk vooruit naar het NK Sprint wat er aan komt op 26 en 27 januari. Hopelijk ben ik op tijd fit en kan ik daar aan de start verschijnen. Maar ik kijk vooruit naar het NK Sprint wat er aan komt op 26 en 27 januari. Hopelijk ben ik op tijd fit en kan ik daar aan de start verschijnen.

Manouk van Tol

Fotografie: Erik Pasman