verberg productcategorieen

universalhealthstyle

Langebaanschaatsster
Manouk van Tol

“The difference is in the details”

Manouk, langebaanschaatsser,  hoopt dat zij dit jaar kan aansluiten bij de Nederlandse- en Wereldtop! 

Zij heeft een enorme passie voor het schaatsen en de drive om het beste uit zichzelf te halen en constant te kijken welke details beter kunnen.
Met een 7e plaats op het NK Sprint afgelopen schaatsseizoen en de winst van de Holland Cup 1000 meter, wil zij nu de laatste stap zetten naar de top.

Manouk aan het woord:

Om deze stap te maken moet alles kloppen. Schaatsen is zo veel meer dan alleen zo hard mogelijk glijden op twee ijzers. Alle aspecten op het gebied van techniek, fysiek, tactisch en mentaal moeten zo optimaal mogelijk zijn om het maximale uit jezelf te kunnen halen. Voeding is hierin zeer belangrijk. In mijn zoektocht naar de optimale voeding, kwam ik met Mattisson in gesprek. Zij helpen mij om het maximale uit mijn voeding te halen.

Hoe bevorder ik mijn herstel:
Ik gebruik Curcuma om spierpijn na inspanning te verminderen. Curcuma versnelt namelijk het herstel van spierschade, ook is het ontstekingsremmend en ontgiftend. Zodat ik sneller herstel van zware trainingen. Camu Camu poeder gebruik ik omdat deze ontzettend rijk is aan vitamine C en daarmee zorgt dat mijn weerstand op peil blijft en voorkomt dat ik virussen oploop. Je wilt natuurlijk geen trainingen missen of minder goed uitvoeren door een fikse verkoudheid!

Matcha poeder: door de krachtige werking van de grote hoeveelheid antioxidanten, helpt de thee mijn cellen te beschermen tegen beschadiging. Tenslotte gebruik ik de Erwten Proteïne shake van Mattisson. De shakes helpen ook om mijn spieren goed en snel te laten herstellen na een zware krachttraining.

Manouk van Tol

Fotografie: Erik Pasman