verberg productcategorieen

Suikervrije Appel Plaatkoek met Zonnebloem proteïne

Auteur: Saskia Koopman, Blij Suikervrij

Met de code HEALTHSTYLE kan je al jouw favorieten producten tot en met 31 maart 2018 met 20% korting bestellen!

Saskia maakte uit het boek van Rineke Dijkinga “Op weg naar meer energie“ het recept van een suikervrije appel plaatkoek met zonnebloem proteïne. Deze poeder is ongezoet en bevat geen onnodige toevoegingen. Ideaal om mee te bakken!

Bereidingstijd: 30 min + 50 min. baktijd

Ingrediënten:

* 700-750 gram biologische appels, elstar of goudrenet
* 3 eetlepels citroensap en de rasp van de citroen
* 3-4 cm geraspte gemberwortel
* 1 ruime tl kaneel
* 2 ruime tl anijszaad
* snufje (Keltisch) zeezout
* 100 gram havermeel
* 50 gram amandelmeel (of kastanjemeel)
* 50 gram quinoameel (of boekweitmeel)
* 60 gram zonnebloem proteïne
* optioneel: 40 gram gedroogde cranberries (ik gebruikte rozijntjes in de plaats)
* 2 volle eetlepels gesmolten kokosolie (extra virgin) of roomboter/ghee

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Was de appels goed, maar schil ze niet (tenzij ze niet biologisch zijn). Verwijder de klokhuizen en maal de appels in de foodprocessor. Maal niet te grof, maar ook niet tot pulp.
  3. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe en kneed tot een homogene massa. Proef even en voeg naar hartenlust nog iets van de kruiden/specerijen of citroen toe.
  4. Doe het mengsel in een broodbak- of taartvorm. Druk het mengsel stevig aan met de bolle kant van een lepel en zet het circa 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Prik er even in met een cocktailprikker. Als die er schoon uitkomt, kun je de koek heel goed laten afkoelen, uit de vorm halen en vervolgens in de koelkast bewaren. Snij de appel plaatkoek pas aan als deze helemaal is afgekoeld!

Ben je benieuwd naar meer recepten van Saskia kijk dan op haar website of bestel haar nieuwe boek!