verberg productcategorieen

Appel Taart, rauw

Een heerlijke appeltaart, gemaakt zonder een oven of warmte. Makkelijk, snel en is de volgende dag nog lekkerder!rsz_apple_pie_ingredienten verkleind

Ingrediënten voor 5 of 6 porties,
De bodem is gemaakt van,
• 12 medjool dadels, ontpit en fijngehakt
1 kop gedroogde moerbeien 
• 1/2 tl. kaneel

Karamel saus,
• 2 appels, in blokjes
• 1 rijpe persimmon/kaki vrucht
• 12 medjool dadels, ontpit en fijngehakt
1 El. mesquit poeder, het geeft een karamelachtige smaak, heerlijk  
• 1/2 tl. kaneel

Vulling,
• ½ kilo appels, in dunne plakjes

Voeg alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en pulsen tot het een geheel vormt zodat je het in een bal kan drukken.  Het deeg in een met bakpapier beklede vorm drukken en in de koelkast zetten.
Blend alle ingrediënten voor de karamel saus tot het helemaal zacht en romig is.
Start met een laagje karamel op de bodem van de taart gevolgd door een laagje appel. Zo om en om wordt de taart opgebouwd eindigend met een dun laagje karamel. Je kan er wat gehakte walnoten of pecannoten op de bovenkant strooien. Ik heb die van mij vetvrij gehouden. De volgende dag is deze taart nog lekkerder.rsz_1apple_pie

Geniet ervan,
Tina Redder
Foodblogger & Voedingsdeskundige  

Wil je meer weten over de Tina Redder of meer recepten van haar klik hier!