Beauty

Een stralend uiterlijk begint bij een gezond innerlijk. Nutriënten die bijdragen aan een mooie huid, glanzend haar en stevige nagels doen hun werk van binnenuit. In ons assortiment vind je verschillende supplementen die kunnen bijdragen aan een mooie en gezonde uitstraling.

Shop deze groep producten

Shop the look

Beauty - collageen smoothie
 

Shop the look

Biologische MCT Olie C8 - 500ml
Biologische MCT Olie C8 - 500ml
€ 26,95
Absolute Chiazaad - Raw
Absolute Chiazaad - Raw
Vanaf € 7,49

Hulp nodig bij je productkeuze?

Vraag orthomoleculair advies op maat

Blogs over beauty

Silicium: mineraal en meer

juni 26, 2023

Silicium: mineraal en meer

Natuurlijke voedingssupplementen hebben de afgelopen jaren veel aandacht gekregen van mensen die streven naar een gezondere levensstijl. Eén van deze opkomende supplementen is silicium, een mineraal dat van nature voorkomt in verschillende voedingsmiddelen en in de aardkorst. Een silicium supplement kan een waardevolle toevoeging zijn aan je voedingspatroon. In deze blog leggen we uit wat silicium precies is, waar het voorkomt en wat de potentiële gezondheidsvoordelen zijn.

3 manieren om collageen toe te voegen aan je ontbijt

november 23, 2022

3 manieren om collageen toe te voegen aan je ontbijt

Hoewel steeds meer mensen kiezen voor een collageen supplement, krijgen we soms te horen dat mensen het lastig vinden om de inname hiervan onderdeel te maken van hun dagelijkse routine. In dit artikel vind je 3 manieren om collageen te verwerken in je ontbijt.

Wat is collageen en waar is het goed voor?

juni 8, 2022

Wat is collageen en waar is het goed voor?

We vinden collageen terug in onze huid, gewrichten, botten, spieren, haren en nagels. Maar waar is collageen precies goed voor en hoe zorgen we dat we er genoeg van hebben? In deze blog lees je alles over collageen.

Meer over Beauty

Schoonheid van binnenuit

Het verband tussen een gezonde, evenwichtige levensstijl en het vertragen van het verouderingsproces is al lange tijd bekend. De conditie van je huid, haar en nagels wordt voor een belangrijk deel bepaald door wat je eet. Goede en afwisselende voeding met voldoende vitamines, mineralen, antioxidanten en andere nutriënten zorgt ervoor dat je je goed voelt van binnen en straalt van buiten.

Huid, haar en nagels

Een gezonde huid, haar en nagels geven je een mooie en levendige uitstraling. Maar om van buitenaf te kunnen stralen, moet je van binnen gezond zijn. Nutriënten die van belang zijn voor de huid zijn jodium, koper, vitamine A, verschillende B vitamines, vitamine C en Zink. Voor het haar zijn vitamine B8, koper, seleen en zink belangrijk. Seleen en zink zijn ook goed voor de nagels. 

Collageen 

Collageen is een structuureiwit dat veel voorkomt in de huid, haar, nagels, spieren, botten en gewrichten. Vanaf het 25e levensjaar neemt de lichaamseigen collageen aanmaak af, wat samengaat met verschillende verouderingsverschijnselen. Een collageen supplement bevat een hoge concentratie collageen in een vorm die makkelijk kan worden opgenomen door het lichaam. Omdat vitamine C bijdraagt aan de verzorging van de huid van binnenuit en van belang is voor de vorming van collageen, is deze vitamine een mooie aanvulling op een collageen supplement. 

Beauty supplementen kopen?

Bij Mattisson vind je een breed assortiment aan supplementen die bijdragen aan glanzend, veerkrachtig haar, een mooie, egale huid en mooi gevormde, sterke nagels. Deze voedingssupplementen bevatten vitamines, mineralen, bouwstoffen en essentiële vetten voor het voeden en verbeteren van huid, haar en nagels. In ons beauty assortiment vind je onder meer diverse collageen poeders en capsules, zink, silicium, hyaluronzuur, resveratrol, vitamine C.