verberg productcategorieen

universalhealthstyle

Bewust gezondere levensstijl

Detoxen, het ontgiften van je lichaam. Veel mensen denken bij detoxen vaak direct aan (heftige) methodes zoals vasten, sapkuren of darmspoelingen. Of deze manieren van detoxen nu helpen bij het ontgiften van je lichaam daar zijn de meningen sterk over verdeeld.

Wellicht geeft detoxen jou wel net dat laatste zetje om over te stappen naar een gezondere levensstijl. Want detoxen doe je ook door bijvoorbeeld te stoppen met het eten van suiker, de e-nummers uit je voedingspatroon te schrappen en een slecht voedingspatroon aanpassen naar gezonde voeding.

Ondersteuning bieden aan je lichaam
De belangrijkste aanpassing is die van je levensstijl en voedingspatroon. Daarnaast zijn er ook natuurlijke supplementen die je hierbij kunnen ondersteunen. Supplementen die jou bijvoorbeeld meer energie kunnen geven door de extra vitaminen en mineralen die je binnen krijgt.

De belangrijkste functies van vitamines en mineralen zijn:

  • Antioxidant
  • Ontgiften
  • Afweer
  • Bescherming
  • Energieomzetting
  • Bouwstof
  • Psychische stabiliteit

Een aantal supplementen die je hierbij kunnen ondersteunen:

Chlorella is een zeer mineraalrijk microalgen supplement  die de darmen reinigen, de darmwerking reguleren en die alvast zorgen voor een verwijdering van schimmels en slechte bacteriën uit de darmen. Het levert massa’s chlorofyl, dat de aanmaak van rode bloedcellen bevordert.

Gerstegraspoeder en tabletten zijn rijk aan vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Voordat je met een detox begint is het goed om je lichaam daar op voor te bereiden. Door extra antioxidanten in te nemen worden tijdens de detox vrijgekomen vrije radicalen betere afgevoerd.

Berkensap is de vloeistof die in de lente in de bomen stroomt en ze ontwaakt na de winter en hen helpt nieuwe bladeren te maken. Berkensap werkt ontzurend en heeft een lichtzoete smaak en houtaroma. Tijdens een detox helpt berkensap jou om je lichaaam te ontzuren.

Detox SuperSmoothie deze smoothie is een mix van op elkaar afgestemde poeders! De SuperSmoothie Detox bevat chlorella, spirulina, gerstegras, cacao, tarwegras en lucuma. De lucuma zorgt voor een vanille-karamelachtige smaak.

Probiotic AlkaGreens, een antioxidant boost Smoothie is samengesteld uit o.a. groene planten die chlorofyl bevatten, bessen-complex met hoge ORAC-waarde en pre- en probioticum. Ondersteunt de stofwisseling en de zuur-base balans. Verhoogt de weerstand en heeft een reinigende werking.

Een aantal van onze ambassadeurs heeft ook informatie over detox beschikbaar. Onderstaand wat linkjes naar de websites van de ambassadeurs.

Dayenne Bos van Dayanne’s Foodblog

Tina Redder Foodblogger & Voedingsdeskundige

Isabel Boerdam van De Hippe vegetariër

Detox week van Tina Redder

Klik hier voor alle DETOX producten

Belangrijk!
Een orthomoleculaire voedingsdeskundige kan je helpen bij het kiezen van detox producten die bij jou passen. Wat goed is voor de een is misschien niet goed voor de ander. Begin niet zomaar aan een detox ‘kuur’ als je een ernstige ziekte hebt en/of medicatie gebruikt. Vraag aan je behandelend arts advies zodat de detox aangepast kan worden aan jouw huidige conditie.