Biologisch Hennepzaad Gepeld - 800g

Biologisch Hennepzaad Gepeld - 800g

€ 16,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14 uur besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is hennepzaad?

Hennepzaad is afkomstig van het zaad van de Hennepplant (Cannabis sativa). Het hoort bij dezelfde familie als de cannabis (marihuana). Hennepzaad bevat echter maar een zeer kleine hoeveelheid THC, de stof die zorgt voor de werking van marihuana als drug. Gepeld Hennepzaad heeft een noot- achtige smaak  

Bron van Omega 3 vetzuren

Hennepzaad is een rijke bron van omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren dragen bij aan de normale werking van hart en bloedvaten, draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen,* een normale hersenfunctie,* en ondersteunt een normale cholesterolspiegel.* Omega 3 vetzuren zijn belangrijk omdat het lichaam deze niet zelf kan produceren.

Vezels en eiwitten

Hennepzaad is een rijke bron van vezels. Vezels ondersteunen een goede darmwerking.* Daarnaast is het rijke bron van eiwitten. Eiwitten ondersteunen herstel na fysieke inspanning.*

Magnesium

Hennepzaad is rijk aan Magnesium. Dit mineraal draagt bij tot een normale psychologische functie*, is belangrijk voor een goede balans van elektrolyten*, is nodig voor een normaal energieniveau*, ondersteunt een goede spierfunctie* en een normale werking van ons zenuwstelsel.* Wij hebben verschillende maten hennepzaad. 

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

Hennepzaad kan worden toegevoegd aan salades, pasta, rijst, yoghurt en/of vruchtensap. Koel, droog en afgesloten bewaren.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. 

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

 

Ingrediënten

Meer informatie
inhoud 800 g
EAN-code 8720289192907
Kan sporen bevatten van Gluten
land van herkomst China
ingrediënten 100% Hennepzaad gepeld biologisch.
voedingswaarde per 100 g
vet 46 g
vet waarvan verzadigd 5 g
enkelvoudig onverzadigd vet 5 g
meervoudig onverzadigd vet 36 g
koolhydraten 4 g
waarvan suikers 1.6 g
eiwitten 30 g
vezels 7 g
zout 0.5 g
fosfor 1480 mg 211%
ijzer 10 mg 71%
kalium 1000 mg 50%
magnesium 630 mg 168%
omega-3 9 g
omega-6 27 g
omega-9 5 g
THC 0.10 mg
vitamine B3 48.6 mg 304%