Gebruik de code GRATISGEMBER voor een gratis fles Ginger Boost bij elke bestelling vanaf €75.

Biologisch Kaardebol complex tinctuur - 100 ml

Biologisch Kaardebol complex tinctuur - 100 ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 24,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Gratis advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Mattisson Kaardebol complex tinctuur is een uitgebalanceerde mix van Grote Kaardebol (Dipsacus sylvestris, radix en succes), Bitterspitje (Andographis paniculata, herba) en Siberische Ginseng (Eleuterococcus senticosus, herba).

Wat is een tinctuur? 

Een tinctuur is een oplossing van diverse kruidenextracten op alcoholbasis. Deze kruiden worden gewonnen uit onder andere gedroogde planten, struiken, bladeren, paddenstoelen, zaden, hars en bloemen. Alle waardevolle stoffen worden vervaardigd door ze te laten trekken in zuivere, biologische alcohol. De alcohol zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen goed worden geëxtraheerd uit de kruiden en tegelijkertijd functioneert het als conserveringsmiddel. Als laatste wordt de tinctuur gezeefd, waarna er een krachtige moedertinctuur overblijft. 

Het voordeel van een tinctuur ten opzichte van een regulier supplement is dat de opname sneller is. Een tinctuur wordt namelijk direct via het mondslijmvlies in het bloed opgenomen en hoeft dus niet de hele spijsvertering door. Daarnaast is het gemakkelijker gericht doseren dan met een ander supplement, omdat je zelf de hoeveelheid druppels kunt bepalen. 

Grote Kaardebol

De botanische naam Dipsacus is afkomstig van het Griekse woord 'dipsao' = 'ik heb dorst' of 'dipsa' = 'dorst'. Een deel van de plant vormt namelijk een kommetje, waardoor er water kan blijven staan. Grote kaardenbol komt van oorsprong voor in o.a. het zuiden, westen en midden van Europa. Belangrijke inhoudsstoffen zijn iridoïden, saponinen, koffiezuur-derivaten, kalizouten, looistoffen, inuline, bitterstoffen en scabioside (glucoside).

Bitterspitje

Een andere naam voor bitterspitje is Indiase gentiaan. Oorspronkelijk is het afkomstig uit Zuid- en Zuidoost-Azië. Belangrijke inhoudsstoffen zijn diterpenen en flavonoïden.

Siberische Ginseng

Eleuterococcus is Grieks voor ‘vrij’ en ‘kokkus’ staat voor bes, wat slaat op de vruchten van deze plant. Oorspronkelijk groeit de plant in Siberië, Noord-China en de Sovjet Unie. Belangrijke inhoudsstoffen zijn eleutherosiden, coumarines, sterolen, lignanen en korte suikers.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren 

3x daags 30 druppels. De aanbevolen dosering niet overschrijden.  

Rechtop, droog, donker bewaren bij gemiddelde kamertemperaturen. Buiten bereik van kinderen houden. 

Opmerking 

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. 

Veiligheid 

Niet te gebruiken door kinderen of bij zwangerschap(swens) of lactatie en samen met medicatie voor hoge bloeddruk. 

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.  

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten Alcohol (Bio ethanol) (extractiemiddel), Grote Kaardebol (Dipsacus sylvestris, radix)*, Grote Kaardebol (Dipsacus sylvestis, succus)*, Bitterspitje (Andographis paniculata, herba)*, Siberische Ginseng (Eleuterococcus senticosus, herba)*. *Biologisch
voedingswaarde per 90 druppels (4,5 ml) Alcoholische extracten van
Bitterspitje 0,75 ml
Grote Kaardebol (radix) 2,25 ml
Grote Kaardebol (succus) 0,75 ml
Siberische Ginseng 0,75 ml

Specificaties

Meer informatie
inhoud 100 ml
Productkenmerk Biologisch, Vegan
EAN-code 8720791840785
allergenen Allergenen vrij

Reviews