Gebruik de code GRATISGEMBER voor een gratis fles Ginger Boost bij elke bestelling vanaf €75.

Biologisch Mariadistel complex tinctuur - 100 ml

Biologisch Mariadistel complex tinctuur - 100 ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 24,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Gratis advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Mattisson Mariadistel complex tinctuur is een uitgebalanceerde mix van Mariadistel (Silybum marianum, semen), Artisjok (Cynara scolymus, folium), Stinkende gouwe (Chelidonium majus, planta tota) en Paardenbloem (Taraxacum officinalis, radix).

Wat is een tinctuur? 

Een tinctuur is een oplossing van diverse kruidenextracten op alcoholbasis. Deze kruiden worden gewonnen uit onder andere gedroogde planten, struiken, bladeren, paddenstoelen, zaden, hars en bloemen. Alle waardevolle stoffen worden vervaardigd door ze te laten trekken in zuivere, biologische alcohol. De alcohol zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen goed worden geëxtraheerd uit de kruiden en tegelijkertijd functioneert het als conserveringsmiddel. Als laatste wordt de tinctuur gezeefd, waarna er een krachtige moedertinctuur overblijft. 

Het voordeel van een tinctuur ten opzichte van een regulier supplement is dat de opname sneller is. Een tinctuur wordt namelijk direct via het mondslijmvlies in het bloed opgenomen en hoeft dus niet de hele spijsvertering door. Daarnaast is het gemakkelijker gericht doseren dan met een ander supplement, omdat je zelf de hoeveelheid druppels kunt bepalen. 

Mariadistel

Silybum is afgeleid van het Griekse ‘silybon’ dat de naam is voor distelachtige planten. Oorspronkelijk is deze plant afkomstig uit Zuid- en Midden-Europa. Belangrijke inhoudsstoffen zijn flavanolignanen, flavonoïden en sterolen.

Artisjok

Scolymus is afkomstig van het Griekse woord ‘Skolumos’ wat staat voor eetbare distel. Oorspronkelijk is het een plant die niet in het wild voorkomt, ze ontstond uit een andere plant. Dit was een eetbare distelsoort afkomstig uit het Middellandse zeegebied en Noord- Afrika. Belangrijke inhoudsstoffen zijn bitterstoffen, fenolzuren, flavonoïden, fytosterolen en enzymen.

Stinkende gouwe

Stinkende Gouwe verwijst naar de onaangename reuk van deze plant en naar het goudgele melksap. Oorspronkelijk komt deze plant voor in gematigd Europa, Noordwest Afrika, West- en Noord-Azië. Belangrijke inhoudsstoffen zijn alkaloïden, chelidonzuren, bitterstoffen en flavonoïden.

Paardenbloem

Taraxacum is afgeleid van het Griekse woord taraxos, wat aandoening betekent en verwijst naar de genezende werking. Oorspronkelijk is deze bloem afkomstig van Centraal-Azië. Belangrijke inhoudsstoffen zijn bitterstoffen, fytosterolen, flavonoïden en mineralen.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren 

3x daags 30 druppels. De aanbevolen dosering niet overschrijden.  

Rechtop, droog, donker bewaren bij gemiddelde kamertemperaturen. Buiten bereik van kinderen houden. 

Opmerking 

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. 

Veiligheid 

Raadpleeg voor gebruik uw arts of apotheker als u gebruik maakt van medicijnen. Dit product kan een wisselwerking geven met diverse
medicijnen (onder andere diabetesmiddelen, bloeddrukverlagers, antibiotica en hart- en vaatmedicijnen).

Niet te gebruiken door kinderen of bij zwangerschap(swens), lactatie of leveraandoeningen.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.  

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten Alcohol (Bio ethanol) (extractiemiddel), Mariadistel (Silybum marianum, semen)*, Artichok (Cynara scolymus, folium)*, Stinkende Gouwe (Chelidonium majus, planta tota)*, Paardenbloem (Taraxacum officinalis, radix)*. *Biologisch
voedingswaarde per 90 druppels (4,5 ml) Alcoholische extracten van
mariadistel 2,25 ml
Artisjok 0,75 ml
Stinkende Gouwe 0,75 ml
Paardenbloem 0,75 ml

Specificaties

Meer informatie
inhoud 100 ml
Productkenmerk Biologisch, Vegan
EAN-code 8720791840792
allergenen Allergenen vrij

Reviews