Biologische Hennepzaadolie - 250 ml

Biologische Hennepzaadolie - 250 ml

€ 5,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14 uur besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is Hennepzaadolie?

Hennepzaadolie is olie die wordt verkregen door hennepzaad te persen. Het heeft een nootachtige smaak en is lichtgroen van kleur. De olie is volledig vrij van THC & CBD.

Goede verhouding Omega 3 & 6

Hennepzaadolie heeft de juiste verhouding omega 3 & 6 vetzuren. Omega-3 vetzuren (ALA, EPA en DHA) zijn essentieel onverzadigde vetten. Essentieel betekend dat het lichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken. Je moet deze dus via je voeding binnen krijgen. Omega 3 komt voor in 3 soorten. ALA, EPA en DHA.

ALA

Dit zijn korte verzuren en zitten vooral in plantaardige bronnen. Bijvoorbeeld lijnzaadolie, hennepzaadolie, avocado’s en walnoten.

EPA en DHA

Dit zijn twee lange vetzuren en komen alleen voor in visolie en algenolie.

ALA is een voorloperstof van EPA en DHA, je lichaam zorgt voor de omzetting. Je lichaam kan echter makkelijker EPA uit ALA en DHA maken dan DHA uit ALA.

ALA

ALA draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed (bij 200 mg per dag)*

Hennepzaadolie bevat het omega 6 vetzuur linolzuur. Linolzuur ondersteunt een gezond immuunsysteem* en een gezonde cholesterolbalans.*

 

Aanbevolen gebruik

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website te vermeldt. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

1-2x daags 15 ml (1 eetlepel) bij de maaltijd innemen. Olie niet verwarmen of gebruiken voor bakken en braden. Na opening nog 6 weken lang houdbaar. De olie gekoeld en donker bewaren. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen houden. Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde voeding. De olie heeft een heerlijk nootachtig aroma en kan ook worden toegevoegd aan salades, pasta, rijst, yoghurt en/of vruchtensap.

Ingrediënten

Meer informatie
inhoud 250 ml
ingrediënten 100% Biologische hennepzaad olie
* % RI: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)
voedingswaarde per 100 g
energie 3760 kJ/900 kcal
vet 100 g
vet waarvan verzadigd 10 g
koolhydraten 0 g
eiwitten 0 g
zout 0 g
omega-3 17 g
omega-6 57 g
omega-9 14 g