Biologische Tijgernoot - Ongepeld - 450 g

Biologische Tijgernoot - Ongepeld - 450 g

Voeg toe aan verlanglijst
€ 6,95
Niet op voorraad
Informeer mij wanneer dit product op voorraad is

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat zijn tijgernoten?

Tijgernoten hebben een ietwat verwarrende naam. Het zijn namelijk geen noten, maar een knolgewas dat groeit aan de onderkant van de wortel van een grassoort. Chufa is een andere benaming voor tijgernoot. De tijgernoot is bruin van kleur en heeft een zoete, amandelachtige smaak. De noot heeft een vezelachtige structuur en is glutenvrij. Je kunt tijgernoten rauw, geweekt of gemalen eten, maar ze zijn ook een goede basis voor drankjes. Deze biologische tijgernoten zijn ongepeld en hebben dus nog een schil om de noot zitten.

Wat is het verschil tussen gepelde en ongepelde tijgernoten?

Het grootste verschil tussen gepelde en ongepelde tijgernoten is de schil. Bij gepelde tijgernoten is de schil verwijderd en heeft de noot een gladdere textuur. Ongepelde tijgernoten hebben wel nog hun harde schil. Dan is de structuur nog knapperig en is de tijgernoot donker van kleur.  

Wat zijn de voordelen van Tijgernoten?

Tijgernoten zijn rijk aan vezels. Vezels ondersteunen een gezonde darmwerking*. Daarnaast zijn ze rijk aan magnesium, wat het energieniveau ondersteunt en goed is voor de gemoedstoestand. Verder zijn Tijgernoten een bron van vitamine E, wat een bijdrage levert een aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.

Hoe gebruik je tijgernoten?

Tijgernoten zijn kleine knolletjes die vaak worden gebruikt als aas bij het vissen, maar ze kunnen ook worden bereid en gegeten als een snack. Er zijn verschillende manieren om tijgernoten klaar te maken. Probeer bijvoorbeeld eens het volgende: 
Spoel de tijgernoten grondig af onder koud water, doe de tijgernoten is een grote kom en voeg voldoende water toe om ze te bedekken. Laat ze 12 uur weken en giet daarna af. Breng de tijgernoten aan de kook en kook ze voor 30 tot 45 minuten. Giet af en laat ze afkoelen. Geniet van een gezonde snack.  
 
*gezondheidsclaim is in afwachting van goedkeuring. 

Aanbevolen gebruik

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

De Tijgernoot is heerlijk als tussendoortje of als toevoeging aan muesli of in chocolade. Eventueel wellen voor gebruik. Koel, droog en gesloten bewaren.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten 100% Tijgernoten ongepeld Biologisch .
voedingswaarde per100 g
energie2080 kJ / 498.8 kcal
vet24,9 g
vet waarvan verzadigd5.0 g
koolhydraten30.2 g
eiwitten4.6 g
vezels33.0 g
zout0.1 g
fosfor270 mg 39%
ijzer2.6 mg 19%
jodium<0.1 mg 67%
kalium915 mg 46%
koper0.27 mg 27%
magnesium105 mg 28%
mangaan1.4 mg 70%
vitamine E80 mg 667%
zink2.0 mg 20%

Specificaties

Meer informatie
inhoud450 g
ProductkenmerkBiologisch, Vegan
EAN-code8717677964819
land van herkomstNiger

Reviews