Alles over Clear Whey

Alles over Clear Whey

In de wereld van voedingssupplementen is er een nieuwe speler die snel aan populariteit wint: clear whey. Dit innovatieve eiwitsupplement biedt een verfrissende en lichte manier om je dagelijkse eiwitbehoefte aan te vullen. In deze blog duiken we in wat clear whey precies is, de voordelen ervan, en waarom het een uitstekende keuze is voor zowel sporters als iedereen die een gezond en actief leven nastreeft. 

 

Wat is clear whey?

Clear whey, ook wel bekend als heldere wei, is een specifiek deel van wei dat wordt geproduceerd door ultrafiltratie, concentratie en agglomeratie. Wei-eiwit is een van de meest gebruikte eiwitbronnen in eiwitsupplementen 

Clear whey verschilt van traditionele whey shakes door zijn lichte en heldere textuur. In plaats van een romige shake, biedt clear whey een verfrissende drank die meer lijkt op een limonade. Het bevat dezelfde hoogwaardige eiwitten die essentieel zijn voor spierherstel en -groei, maar met minder calorieën en een lichter gevoel in de maag.

 

Wat is clear whey isolate?

Wei isolaat is de puurste vorm van whey proteïne en bevat meer dan 87% eiwitten. Isolaat is een meer verfijnde vorm van wei eiwitten dan wei concentraat. Door de uitgebreide verwerking bevat isolaat weinig melksuiker, minder vet en is het beter opneembaar in het lichaam. Het lage lactosegehalte maakt een isolaat bijzonder geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor lactose of last hebben van darmklachten.  

Wat zijn de voordelen van clear whey isolate?

Clear whey isolaat bestaat voor meer dan 87% uit eiwitten. Eiwitten dragen bij aan de instandhouding van sterke botten, ondersteunen snel herstel van spieren na training of sport en zijn ter ondersteuning van de spiermassa.  
 
Clear whey wordt gebruikt om de eiwitinname te verhogen en is ideaal voor sporters die hun eiwitten willen aanvullen zonder het gevoel te hebben dat ze een traditionele eiwitshake drinken. Dankzij de heldere en waterachtige substantie lijkt het op water en heeft het bijna geen smaak, waardoor het gemakkelijk aan drankjes of gerechten kan worden toegevoegd.

 

Wanneer clear whey gebruiken?

Voor mensen met een actief leven of degenen die moeite hebben om hun dagelijkse eiwitinname te halen, biedt clear whey een eenvoudige oplossing. Het is een licht en verfrissend eiwitsupplement dat gemakkelijk kan worden opgenomen in je dagelijkse routine, zonder de zware textuur van traditionele eiwitshakes. 


Wat is het verschil tussen clear whey en impact whey?

Het verschil tussen clear whey en impact whey zit hem voornamelijk in de samenstelling. Clear whey is extra gefilterd om grotere moleculen te verwijderen, heeft een heldere en doorschijnende kleur. Clear whey wordt een soort proteïne water en bevat bijna geen lactose. Impact whey bestaat voornamelijk uit wei-eiwitconcentraat. Het heeft een hoog gehalte eiwitten, maar ook lactose en vetten. Impact wei is vaak meer melkachtig.  

 

Beste clear whey

De clear whey van Mattisson is een zeer goede bron van eiwitten en bevat maar liefst 87,3 gram proteïne per 100 gram poeder. Daarnaast komt het vaak voor dat clear whey isolaat niet altijd volledig oplost met water of andere dranken. De clear whey van Mattisson lost snel op en laat geen klonten achter. Het poeder is haast smaakloos en kan dus gemakkelijk worden gedronken met water. Voeg eventueel zelf een smaakje toe in de vorm van bijvoorbeeld fruitsiroop.  
 

  1. Clear Whey poeder - Naturel - 400 gram
    Clear Whey poeder - Naturel - 400 gram
    Speciale prijs € 23,96 Normale prijs € 29,95