Gebruik de code GRATISGEMBER voor een gratis fles Ginger Boost bij elke bestelling vanaf €75.
Gebruik de code GRATISGEMBER voor een gratis fles Ginger Boost bij elke bestelling vanaf €75.
Bakken is een populaire bezigheid tijdens de paasdagen. Niet alleen is het leuk om wat origineels en lekkers op tafel te kunnen zetten met de paasbrunch, het is ook nog eens een gezellige en feestelijke activiteit om samen te doen met vrienden of familie. Veel voorkomende zelfgemaakte paastraktaties zijn paaseieren, paasbrood en paashaas vormige cakejes of koekjes.
Ook voor mensen die houden van gezond bakken of rekening willen houden met het dieet van een familielid (bijvoorbeeld veganistisch of lactose-intolerant) zijn er genoeg heerlijke paas-bakrecepten te vinden. Probeer bijvoorbeeld deze smeuïge citroencakejes met gezonde ingrediënten als kokosolie, amandelmeel, baking soda en erythritol.
Kokosolie, ook wel bekend als kokosnootolie, is een plantaardige olie die gewonnen wordt uit het vlees van kokosnoten. Het is een populaire olie die ideaal is voor koken, bakken, huidverzorging en haarverzorging. Kokosolie wordt veel gebruikt als vervanger voor boter, margarine en andere oliën in (bak)recepten.
Amandelmeel is een meelsoort die wordt gemaakt van gemalen amandelen. Het is een populair alternatief voor tarwemeel en wordt vaak gebruikt in glutenvrije en koolhydraatarme diëten.
Amandelmeel is van nature rijk aan gezonde vetten, vezels, vitamine E en mineralen. Het heeft ook een lage glycemische index, wat betekent dat het gedeeltelijk afgebroken wordt en de bloedsuikerspiegel stabiel blijft.
Amandelmeel heeft een licht zoete, nootachtige smaak en kan worden gebruikt in vele recepten, waaronder cakes, muffins en koekjes.
Baking soda, ook bekend als natriumbicarbonaat of zuiveringszout, is een wit poeder dat onder meer wordt gebruikt als rijsmiddel in de keuken. Door het te gebruiken in combinatie met een zuur wordt koolstofdioxide vrijgemaakt, waardoor deeg en beslag kunnen rijzen en luchtiger worden.
Erythritol is een natuurlijke suikervervanger die wordt gebruikt als zoetstof in voedsel en dranken. Het is een polyol, ook wel bekend als een suikeralcohol, die van nature voorkomt in sommige vruchten, zoals meloenen en peren. Erythritol heeft ongeveer 70% van de zoetkracht van gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Het wordt niet gemetaboliseerd door het lichaam en heeft daarom geen effect op de bloedsuikerspiegel, wat het een populaire zoete stof maakt voor mensen met diabetes of die een koolhydraatarm dieet volgen.
Ben je op zoek naar een nieuw bakrecept om uit te proberen tijdens pasen? Deze citroencakejes zijn niet alleen voedzaam, ze hebben een lekkere lichte structuur en frisse smaak. Ze zijn klaar in een handomdraai en zijn ook nog eens vegan, glutenvrij én lactosevrij. Een heerlijke paas traktatie als je het ons vraagt!
Volg @mattissonhealthstyle op Instagram voor meer heerlijke en gezonde (bak)recepten.