Maak je eigen Collageen Matcha latte

Maak je eigen Collageen Matcha latte

Ben je een liefhebber van (ijs)koffie en op zoek naar een nieuwe, gezonde twist? Dan is deze Collageen Matcha Latte iets voor jou! Deze drank combineert de rijke, aardse smaak van Matcha met de gezondheidsvoordelen van collageen. Perfect om je dag mee te beginnen of als opkikker in de middag. Ontdek hoe je deze voedzame en heerlijke latte kunt maken en geniet van een verfrissende en gezonde drank.

 

Wat is Matcha?

Matcha is een fijngemalen poeder van speciaal geteelde en verwerkte groene theebladeren. Het komt oorspronkelijk uit Japan en wordt gewaardeerd om zijn unieke smaak en gezondheidsvoordelen. Matcha wordt het meest gebruik om koffie of thee mee te maken. Ook kan je Matcha gebruiken in koekjes, gebak, smoothies, pudding en nog veel meer. Matcha is rijk aan antioxidanten, het aminozuur L-theanine en cafeïne. Lees hier meer over Matcha.

 

Wat is collageen?

Collageen is een essentieel eiwit in het menselijk lichaam. Het is het meest voorkomende eiwit in het lichaam en speelt een cruciale rol bij verschillende processen. Het lichaam maakt collageen aan door aminozuren uit eiwitten in voedsel te gebruiken. Met de leeftijd neemt de productie van collageen af. Voedingsbronnen zoals, vis, gevogelte, rood vlees en donkere bladgroenten bevatten collageen. Wil je je inname makkelijk verhogen, dan kan een collageen supplement goede ondersteuning bieden. Lees hier meer over collageen. 

 

Wat is Matcha latte?

Een Matcha latte is een drankje die wordt gemaakt door Matchapoeder met (warme) melk of een melkvervanger. Het combineert de unieke smaak en gezondheidsvoordelen van Matcha met de romigheid van melk. Een Matcha latte wordt doorgaans gemaakt met Matchapoeder, melk of plantaardige melk en een zoetstof, zoals honing, agavesiroop of suiker. Je kunt ook ijs toevoegen voor een iced latte.

 

Is Matcha latte gezond?

Matcha is rijk aan antioxidanten, welke kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen. Daarnaast bevat Matcha het aminozuur L-theanine, wat verschillende processen in het lichaam ondersteunt. Over het algemeen wordt Matcha als gezond beschouwd, door de voedingsstoffen die het bevat. Het is echter belangrijk om Matcha met mate te consumeren, vanwege de cafeïne die het van nature bevat.  

 

Collageen Matcha latte

Veel mensen genieten 's ochtends of 's middags van een heerlijke Matcha latte. Waarom zou je niet meteen je collageeninname verhogen met een Matcha collageen latte? Zo proef je het collageen nauwelijks, terwijl je wel profiteert van de gezondheidsvoordelen.

Ingrediënten:

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de amandelmelk en schuim op.
  2. Voeg het Matcha poeder toe aan de warme melk en roer goed door elkaar.  
  3. Voeg de honing toe.
  4. Voeg het collageen toe en roer nogmaals goed door.
  5. Geniet van je Matcha collageen latte!