Ontzuren met AlkaGreens

Ontzuren met AlkaGreens

Naarmate we ouder worden, kunnen afvalstoffen zich ophopen in het lichaam. Dit wordt ook wel verzuring van het lichaam genoemd en kan leiden tot verschillende gezondheidsklachten. Gelukkig zijn er manieren om de zuurbalans van het lichaam te herstellen. Wij leggen je uit hoe je verzuring tegengaat en hoe AlkaGreens hierbij kunnen helpen. 

 

Wat is het zuur-base evenwicht?

De zuurgraad van het bloed (pH-waarde) wordt bepaald door de hoeveelheid zure en basische stoffen in het bloed. Onder ideale omstandigheden zijn de zure en basische stoffen in het lichaam in evenwicht. Dit is het zogenaamde zuur-base evenwicht. Voor het functioneren van diverse lichaamsprocessen is het belangrijk dat de zuurgraad van het bloed niet te veel schommelt. 

 

Een verzuurd lichaam

Door voeding, alcohol, roken, stress, luchtvervuiling, medicijngebruik en overmatige spierbelasting kan het lichaam verzuren. Dit houdt in dat er veel zure afvalstoffen achterblijven en zich ophopen in het lichaam. Voorbeelden van zure afvalstoffen zijn urinezuren, melkzuren, vetzuren, azijnzuren, looizuren, fosforzuren. Je lichaam probeert de zuurgraad van het bloed op constant niveau te houden, maar door de grote hoeveelheid afvalzuren die dagelijks in het bloed terecht komen is verzuring onvermijdelijk. De zuurresten worden opgeslagen in je weefsels, gewrichten en botten.

 

Symptomen van verzuring

Naarmate we ouder worden verzuurt het lichaam steeds verder, waardoor er verschillende klachten kunnen ontstaan. In de eerste instantie gaat het om klachten als huidproblemen, een gebrek aan energie, haaruitval, gewrichtspijn en infectiegevoeligheid. Wanneer de verzuring verder vordert, kan dit onder meer leiden tot een verhoogde bloeddruk, een verhoogd  cholesterolgehalte en nierstenen. 

 

Wat is ontzuren?

Ontzuren betekent dat je je bezighoudt met het afvoeren van zure stoffen uit het lichaam. Bepaalde zuren komen van buitenaf in ons lichaam terecht, maar zuren kunnen ook van binnen ontstaan als normaal afvalproduct van afgestorven, oude cellen. Er zijn bepaalde factoren die dit proces versnellen, zoals stress, straling en intensieve lichaamsbeweging. 

Het lichaam heeft manieren om het zuur-base evenwicht constant te houden, bijvoorbeeld door een deel van de zuren uit te plassen of zweten. Om daarvoor te zorgen moeten zuren worden gebufferd door een base, een stof waaraan het zuur zich bindt en het geheel neutraal maakt. De mineralen magnesium, kalium en calcium blijken dit proces te kunnen ondersteunen. Door verzuring kan er een tekort ontstaan aan deze mineralen, wat ook weer negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid.  

 

Hoe zorg je voor een gezonde zuurbalans?

Een gezonde zuurbalans betekent dat er een balans is tussen verzurend en ontzurend. Aan de hand van voeding kunnen we de zuur-base balans voor een groot deel zelf beïnvloeden. Groenten, fruit en verse kruiden zijn goede voedingsbronnen van ontzurende mineralen. Echter neemt het aandeel verzurend voedsel in ons voedingspatroon met een rap tempo toe en leidt de minerale uitputting van de bodem tot verdere vermindering van de voedingsstoffen in onze voeding. We zullen ons er actief mee bezig moeten houden te zorgen dat er geen verdere verzuring optreedt in het lichaam. Een product als AlkaGreens kan hierbij ondersteuning bieden. 

 

Hoe kan AlkaGreens helpen bij het ontzuren?

AlkaGreens poeder heeft een unieke samenstelling die bedoeld is om verschillende processen in het lichaam te ondersteunen. AlkaGreens bestaat onder andere uit een mix van spirulina, chlorella en voedingsstoffen uit groente en fruit. Spirulina en chlorella bevatten van nature vitamines, mineralen en aminozuren. Door deze veelzijdige samenstelling ondersteunt Alkagreens een gezonde zuurbalans van het lichaam, helpt het bij de normale werking van het immuunsysteem en ondersteunt het het energieniveau. 

Door AlkaGreens poeder toe te voegen aan een smoothie krijg je op een eenvoudige manier een groot aantal voedingsstoffen binnen die helpen om het zuur-base evenwicht in je lichaam te herstellen en ook nog eens een hoop andere voordelen bieden voor de gezondheid. 

 

Verschillende varianten AlkaGreens

Mattisson heeft verschillende varianten AlkaGreens in het assortiment die ieder bestaan uit zo’n 45 natuurlijke, vegan en veelal biologische ingrediënten. De verschillende varianten bevatten elk een extra toevoeging waarmee bepaalde lichaamsfuncties worden ondersteund. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor AlkaGreens met probioticaAlkaGreens met collageen en AlkaGreens met extra proteïne. Voor welke AlkaGreens variant je kiest is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Hier vind je al onze AlkaGreens producten.