Superfood ontbijt: chocolade chiapudding

Superfood ontbijt: chocolade chiapudding

Het perfecte recept voor op dagen dat je wel een kleine boost kunt gebruiken: voedzame chocolade chiapudding met vers fruit en kokos. Deze gezonde en vullende pudding bevat chiazaad, rauwe cacao, kokosolie en andere superfoods.

 

Chiazaad

Chiazaad is een klein zaadje met een zeer hoge voedingswaarde: het bevat onder andere omega 3 vetzuren, eiwitten, vezels, vitamines & mineralen. Chiazaad heeft een neutrale smaak en is daarom eenvoudig toe te voegen aan het voedingspatroon. Chiazaad bevat geen gluten en past dus goed in een glutenvrij dieet. Je kunt chiazaad rauw eten, bijvoorbeeld als topping op de yoghurt of door een salade of smoothie. Maar wist je dat chiazaad ook ideaal is om toe te voegen aan bakgerechten? Chiazaden kunnen wel 10 tot 12 keer hun gewicht aan vocht opnemen en zijn daarom geschikt om te gebruiken als vegan eivervanger in bijvoorbeeld brood of zoete baksels. 

 

Rauwe cacao poeder

Goed nieuws voor de chocoladeliefhebber: rauwe cacao poeder wordt gezien als superfood met vele gezondheidsvoordelen. Rauwe cacao bevat namelijk diverse vitamines en mineralen zoals magnesium en ijzer. Vaak worden cacaobonen verhit tot hoge temperaturen, waardoor er een hoop goede voedingsstoffen uit cacao verloren gaan. Zonde, want rauwe cacao is veel gezonder en je kunt er alle kanten mee op. Voeg rauwe cacao poeder bijvoorbeeld toe aan shakes, kwark, pannenkoeken of andere bakrecepten.

 

Kokosolie

Kokosolie, ook wel kokosvet genoemd, is een 100% natuurlijke olie die wordt geperst op een lage temperatuur. Door deze manier van bewerken blijven alle voedingsstoffen behouden. Kokosolie bevat geen transvetzuren en is erg veelzijdig in gebruik. Je kunt er goed mee koken en bakken, maar je kunt kokosolie ook op brood smeren als vervanger van boter. 

 

Recept chocolade chiazaad pudding

Ingrediënten:

Topping

  • 75 gram fruit naar keuze
  • 2 el kokosyoghurt
  • Wat kokoschips

Bereidingswijze:

  1. Doe de kokosmelk samen met de kokosolie, amandelpasta, rauwe cacao poeder en maca poeder in de blender.
  2. Mix het geheel en voeg op het laatst wat vloeibare Stevia toe.
  3. Schenk het mengsel over in een glas en voeg de chiazaden toe. Roer goed door en laat 10 minuten staan.
  4. Roer nog een keer en zat het glas voor 1 nacht in de koelkast om de pudding op te laten stijven.
  5. Haal de pudding uit de koelkast en maak af met 2 eetlepels kokos yoghurt, vers fruit en wat kokoschips. Je kunt de toppings natuurlijk naar jouw smaak aanpassen. Enjoy!

Bereidingstijd: 30 min

Volg ons op Instagram en Pinterest voor meer lekkere en gezonde recepten!