Verras je Valentijn met chocolade frambozen Bliss Balls!

Verras je Valentijn met chocolade frambozen Bliss Balls!

Valentijnsdag is de perfecte gelegenheid voor een zoete snack met chocolade en rood fruit. Of je het nu maakt om je geliefde mee te verrassen of gewoon als lekkere healthy snack voor jezelf, dit recept voor chocolade frambozen bliss balls wil je proberen!


Bliss balls, de ideale healthy snack

Bliss balls, ook wel energy balls genoemd, zijn gezonde snackballetjes waar je eindeloos mee kunt variëren. De basis wordt meestal gevormd door granen, noten en een natuurlijke zoetmaker, maar er zijn talloze mogelijkheden om de smaak, kleur en bite volledig naar eigen wens aan te passen.

Een voordeel van bliss balls is dat het een snack is waar je ook echt iets aan hebt. De voedzame ingrediënten zorgen namelijk voor voldoende energie om er weer even tegenaan te kunnen.

Bliss balls neem je gemakkelijk mee en zo heb je altijd en overal een gezond tussendoortje bij de hand. En nog een voordeel: je hebt ze binnen no-time gemaakt! Bewaar de bliss balls in de koelkast of vriezer en je hebt voor meerdere dagen een gezonde snack klaarliggen. 


Het perfecte recept voor Valentijnsdag: Chocolade frambozen Bliss balls

Ben je op zoek naar een gezonde snack of een lief cadeautje voor je Valentijn? Deze bliss balls smaken niet alleen naar zoete chocolade truffels, ze zijn ook nog eens een lust voor het oog. Met binnenin een framboos omhuld met pure chocolade en daaromheen een laagje rauw deeg, zijn deze bite size balletjes het ideale tussendoortje. Bliss balls, maar dan beter!

Ingrediënten voor 8 balletjes:

  • 50 gram pure chocolade
  • 8 frambozen
  • 150 gram dadels zonder pit
  • 50 gram havermout
  • 20 gram cacaopoeder
  • 20 gram kokosolie
  • 20 gram gevriesdroogde frambozen
  • een snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Smelt de chocolade au bain marie. Wentel de frambozen door de gesmolten chocolade en leg ze op een bakpapiertje. Leg de frambozen in de vriezer totdat de chocolade hard is.
  2. Doe de dadels, havermout, cacao, kokosolie en zout in de blender of keukenmachine en meng tot een kleverige massa. Roer vervolgens 10 gram van de gevriesdroogde frambozen door het deeg.
  3. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en haal de frambozen uit de vriezer. Rol een balletje van elk stukje deeg en druk dit plat. Leg een chocolade framboos in het midden en vouw het deeg vervolgens dicht. Rol het tot een mooi, egaal balletje.
  4. Verkruimel tenslotte de rest van de gevriesdroogde frambozen (10 gram) en rol hier de balletjes doorheen. Eet smakelijk!

Bereidingswijze: 20 minuten. 

Meer weten over bliss balls? Klik hier.

Volg ons op Instagram voor meer gezonde en lekkere recepten!