verberg productcategorieen

Brownies van zwarte bonen en havermout

Ooooh heerlijke brownies …. die ook nog gezond zijn! Ze zijn glutenvrij, gemaakt van havermout en zwarte bonen. Zwarte bonen zijn smeuïg en daardoor hoef je geen vet toe te voegen. Bonen zijn rijk aan vezels, vitamines en mineralen zoals foliumzuur, koper, magnesium, fosfor en de B vitamines. Goede bron van plantaardige eiwitten, ijzer en rijk aan antioxidanten.

Tina heeft rode bieten poeder toegevoegd voor extra voedingstoffen en een prachtige, diepere kleur. Oploskoffie is toegevoegd als smaakversterker voor de chocolade, een klein snufje zout balanceert.

Bestel tot 31 januari 2018 al jouw lievelingsproducten met 20% korting met de code: HEALTH20% 

Bekijk het filmpje van dit recept.

Ingrediënten:
1 kop zwarte bonen, gekookt of uit een blik, gespoeld
1/2 kop ahorn siroop
1/2 kop appelmoes of geprakte banaan
1 1/2 tl. wijnsteen bakpoeder
1 1/2 tl. vanille extract of poeder
1/4 tl. himalaya zout
1/2 kop cacao poeder
1 tot 2 tl. Oploskoffie
1 El. bio gekiemde gemalen lijnzaad gemengd met 2 El. water, even laten staan tot het dik wordt
1 El. rode bieten poeder, optioneel
2 tot 3 El. cacao nibs
1 kop havermout,
gehakte walnoten als topping, optioneel

Oven voorverwarmen tot 175C .
Voeg de bonen, appelmoes of banaan, vanille en zout in de keukenmachine en laat het draaien tot het helemaal fijn is. Deze mix in een schaal en daar voeg je de volgende ingrediënten aan toe,

Goed doorroeren en voeg hier de havermout, bakpoeder en cacao nibs aan toe. In de beklede bakvorm scheppen en de bovenkant glad maken. Eventueel wat gehakte walnoten in het deeg duwen.

Bak ongeveer 25 tot 30 minuten, hoe korten hoe zachter de brownie blijft.

Laten afkoelen en snijden.

Tina heeft ook een e-book. Kijk op haar website voor dit SuperFoodie e-book.