Chaga Mushroom poeder - 100 g

Chaga Mushroom poeder - 100 g

€ 29,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14 uur besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is Chaga?

Chaga (Inonotus obliquus) is een paddenstoel en groeit op de stam van berkenbomen en onttrekt hieruit betaline zuur. Chaga ziet er niet uit als een paddenstoel, maar als een zwart/oranje uitstulpsel aan de boom dat erg hard is. Chaga doet het vooral goed in koude, barre klimaten vandaar dat onze Chaga ook afkomstig is van berken rond het Baikal meer in Siberië. De Chaga is traditioneel geoogst. Siberiers noemen Chaga ook wel ‘het geschenk van god’.

Antioxidanten

Chaga is een rijke bron van antioxidanten. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen vrije radicalen.

Adaptogeen

Chaga is een adaptogeen. Adaptogenen zijn niet-toxische planten die het lichaam helpen weerstand te bieden aan lichamelijke en geestelijke stress. Ze zijn bedoeld ons terug te brengen naar een niveau van homeostase in het lichaam. Dit kunnen we, zeker in deze moderne tijden van drukte en stress, goed gebruiken. De kruiden en wortels worden al eeuwenlang in China en in de Ayurveda gebruikt. Tegenwoordig zijn ze ook in de Westerse wereld sterk in opkomst.

Andere eigenschappen

Chaga ondersteunt naast bovenstaande eigenschappen een goede darmwerking door de vele vezels die het bevat.* Mattisson Chaga bevat een 12:1 heet-water extract met minimaal 30% polysacchariden en 2% triterpenen (betaline zuur derivaat). 

Aanbevolen gebruik

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website te vermeldt. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

1-2 maal daags 1 maatlepel Chaga poeder op in water, juice, smoothie of health drink.

Mattisson Chaga bevat een 12:1 heet-water extract met minimaal 30% polysacchariden en 2% triterpenen (betaline zuur derivaat).

Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Koel, droog en afgesloten bewaren.

Buiten bereik van kinderen houden.

Ingrediënten

Meer informatie
inhoud 100 g
EAN-code 8717677963263
ingrediënten Chaga Poeder (Inonotus obliquus) 100% extract
* % RI: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)