Energie

We voelen ons allemaal wel eens moe of futloos. Werk, studie, het onderhouden van een gezin: het kost allemaal veel energie! Wanneer we ook nog eens weinig slapen, merken we dat dagelijkse activiteiten veel van ons vragen. Een gezonde levensstijl met de juiste voeding helpt je om energieker en fitter door het leven te gaan.

1-10 van 85 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Biologische Energy Supersmoothie Mix - 500 g
  Biologische Energy Supersmoothie Mix - 500 g
  € 21,00
 2. Vegan Liposomaal B Complex - 60 capsules
  Vegan Liposomaal B Complex - 60 capsules
  € 28,95
 3. Magnesium Citraat - 200 mg elementair Magnesium - 60 tabletten
  Magnesium Citraat - 200 mg elementair Magnesium - 60 tabletten
  Speciale prijs € 11,01 Normale prijs € 12,95
 4. Biologische MCT Olie C8 - 500ml
  Biologische MCT Olie C8 - 500ml
  € 23,95
 5. Biologische Reds Blend Poeder - 400 g
  Biologische Reds Blend Poeder - 400 g
  € 26,00
 6. Biotine - Vitamine B8 - 1000mcg - 60 tabletten
  Biotine - Vitamine B8 - 1000mcg - 60 tabletten
  € 9,95
 7. Liposomaal Multivitamine - 250ml
  Liposomaal Multivitamine - 250ml
  € 29,95
 8. Magnesium Malaat 81 mg - 11,5% elementair magnesium - 90 capsules
  Magnesium Malaat 81 mg - 11,5% elementair magnesium - 90 capsules
  Speciale prijs € 14,41 Normale prijs € 16,95
 9. Biologische Maca Latte - Cacao & Ceylon kaneel - 160 g
  Biologische Maca Latte - Cacao & Ceylon kaneel - 160 g
  € 8,95
 10. Vitamine C Gebufferd 2000 mg - Calcium- & Magnesium ascorbaat - 250 g
  Vitamine C Gebufferd 2000 mg - Calcium- & Magnesium ascorbaat - 250 g
  € 24,95

1-10 van 85 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over EnergieWat zijn de symptomen van vermoeidheid?

Als je moe bent merk je dat je gedurende de dag minder energie hebt dan normaal. Het is lastiger om je te concentreren en je reactievermogen is verminderd. Het kan zijn dat je emotioneel en prikkelbaar bent. Ook kan vermoeidheid gevolgen hebben voor je weerstand. Gebleken is namelijk dat slaaptekort de werking van het immuunsysteem negatief beïnvloedt. 


Slaaptekort en vermoeidheid

De meest voordehandliggende oorzaak van vermoeidheid is slaaptekort. Tijdens je slaap laadt je lichaam op en dat zorgt ervoor dat je weer vol energie wakker wordt. Het verschilt per persoon hoeveel uren slaap je per nacht nodig hebt om je overdag fit en energiek te voelen.  


Stress en vermoeidheid 

Een andere belangrijke oorzaak van vermoeidheid is stress. Stress zorgt voor een hogere hartslag en ademhalingsfrequentie en dit kost zowel fysiek als mentaal een hoop energie. Als je druk bent in je hoofd kan dat er ook toe leiden dat je moeite hebt om in te slapen. Dit alles kan zorgen voor vermoeidheid. 


Voeding en vermoeidheid

Ons lichaam haalt de brandstof voor alle dagelijkse activiteiten uit de voeding die we binnenkrijgen. Om energiek en fit te blijven is het nodig om elke dag gezond en gevarieerd te eten. Zodra je onvoldoende brandstof binnenkrijgt heb je te weinig energie om de dag goed door te komen. Naast dat je voldoende moet eten, is het van belang dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Wanneer je een gebrek hebt aan bepaalde vitamines en mineralen, zul je dat merken aan je energieniveau.


Supplementen voor meer energie

Voldoende slaap, het vermijden van stress en gezonde voeding zijn dus essentieel voor het energieniveau. In sommige gevallen kan een supplement je echter net dat extra steuntje in de rug geven om je energieker te voelen. In tijden van stress wordt er extra beroep gedaan op de magnesium voorraad in het lichaam, wat een gebrek aan energie tot gevolg kan hebben. Ook kan het zijn dat je via voeding onvoldoende van een voedingsstof binnenkrijgt. Zo ligt een tekort aan vitamine B12 en daarbij een energiegebrek voor vegetariërs en veganisten al snel op de loer. 

Andere voedingsstoffen die kunnen bijdragen aan het energieniveau zijn IJzer, vitamine C en diverse B vitamines. Daarnaast bevatten kruiden als Moringa en Ginseng voedingsstoffen die kunnen helpen om vermoeidheid tegen te gaan.