Hart & Bloedvaten

Het cardiovasculaire systeem zorgt ervoor dat bloed wordt rondgepompt, waardoor zuurstof, kooldioxide, voedings- en afvalstoffen en hormonen door het lichaam verplaatst worden. Voldoende beweging, niet roken en het vermijden van stress helpen het hart en bloedvaten in goede conditie te houden. Daarnaast zijn voedingsstoffen zoals Omega-3 vetzuren, antioxidanten en verschillende mineralen van groot belang voor een gezond cardiovasculair systeem.

Je gekozen filters:
  1. Prijs
    € 20,00 - € 30,00
Filteren
Pagina

1-9 van 13 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

1-9 van 13 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Hart & Bloedvaten

 

Een gezond cardiovasculair systeem

Het hart pompt via de bloedvaten 4 tot 5 liter bloed per minuut door het lichaam. Bloed bevat zuurstof en voedingsstoffen voor alle organen en spieren. Om het hart en de bloedvaten vitaal te houden is gezonde voeding en voldoende beweging belangrijk. Als aanvulling op een gezonde levensstijl zijn er ook een aantal supplementen die bekend staan om hun positieve gezondheidseffecten op hart en vaten. Voor bepaalde groepen mensen, waaronder 50 plussers, is het aan te raden om te kiezen voor een supplement als aanvulling. 

 

Belangrijke voedingsstoffen voor hart en bloedvaten

Het hart en de bloedvaten hebben baat bij diverse voedingsstoffen. De Omega-3 vetzuren DHA en EPA zijn gunstig voor de bloeddruk, dragen bij aan een normaal vetgehalte in het bloed en hebben een positieve bijdrage aan de normale werking van het hart. 

Vitamine K ondersteunt de bloedstolling en ook voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C bieden ondersteuning. Vitamine C draagt namelijk bij aan de vorming van collageen, wat van belang is voor het behoud van een sterke vaatwand. 

 

Supplementen voor hart en bloedvaten

De voedingsstoffen die het hart en de bloedvaten nodig hebben kun je uit voeding halen, maar een supplement kan een nuttige toevoeging zijn als deze hoeveelheid niet toereikend is. In het assortiment van Mattisson vind je diverse supplementen en gezonde voedingsmiddelen die bijdragen aan een goede gezondheid van het cardiovasculaire systeem. Kies bijvoorbeeld voor Omega-3 Algenolie, Walnoten, Liposomaal IJzer, Calcium of Vitamine K2.