20% korting op multivitamines met code: Multi20. Shop nu!

Lactoferrine 95% 500 mg - 30 capsules

Lactoferrine 95% 500 mg - 30 capsules

Voeg toe aan verlanglijst
€ 42,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is lactoferrine?

Lactoferrine is een lichaamseigen ijzerbindend eiwit dat onder meer voorkomt in de slijmvliezen, de luchtwegen en het maagdarmkanaal. Het woord ‘lacto’ verwijst naar de rijkste bron: melk. ‘Ferrine’ verwijst naar het belangrijke vermogen van lactoferrine om zich aan ijzer te binden.

Naast het vermogen om ijzer te binden, heeft lactoferrine ook antimicrobiële, ontstekingsremmende en immuunmodulerende eigenschappen. Deze eigenschappen maken het een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem en de algehele gezondheid.

Als mens krijgen we kort na de geboorte grote hoeveelheden lactoferrine binnen via colostrum, de eerste moedermelk. Ook latere moedermelk bevat nog altijd zeer veel lactoferrine vergeleken met de hoeveelheid die we binnenkrijgen uit zuivel. Ons lichaam kan zelf ook lactoferrine aanmaken. We kunnen deze aanmaak stimuleren door op nuchtere maag te bewegen, bij voorkeur door krachttraining met de armen.

Waar zit lactoferrine in?

Lactoferrine is een eiwit dat van nature voorkomt in verschillende lichaamsvloeistoffen, zoals moedermelk, speeksel, tranen en neusslijm. Het wordt ook gevonden in bepaalde dierlijke producten. Dit zijn enkele bronnen van lactoferrine:

·         Moedermelk: Moedermelk is de rijkste natuurlijke bron van lactoferrine. Het speelt een belangrijke rol bij de afweer van pasgeborenen en het bevorderen van een gezond immuunsysteem.

·         Zuivelproducten: Hoewel de concentratie van lactoferrine in koemelk veel lager is dan in moedermelk, bevat het nog steeds een kleine hoeveelheid lactoferrine. Vooral colostrum, de eerste melk na de geboorte van een kalf, heeft een hoger gehalte aan lactoferrine.

·         Eieren: Eieren bevatten ook een kleine hoeveelheid lactoferrine, vooral in het eigeel. Het lactoferrinegehalte in eieren is echter lager in vergelijking met moedermelk.

·         Rundvlees: Rundvlees is een bron van lactoferrine, maar het gehalte kan variëren. Het komt vooral voor in de melk van koeien, maar kleine hoeveelheden kunnen ook in het vlees worden gevonden.

Een tekort aan lactoferrine?

Je lichaam maakt zelf lactoferrine aan, maar kan soms en in bepaalde omstandigheden wel wat extra gebruiken. Bij het consumeren van bewerkte voeding is er een kans dat dit een negatieve invloed heeft op de voorraad van lactoferrine. Ook bij regelmatige stress en weinig beweging kan van invloed zijn op de menselijke voorraad van lactoferrine.

Mattisson lactoferrine capsules

Mattisson lactoferrine is 95% zuiver en zit verpakt in maagzuurresistente capsules die pas openen in de darmen. Hiermee garanderen we het behoud van de werkzaamheid. Dit product is vrij van LPS (lipopolysacharide). LPS is een stof die van nature in lactoferrine voorkomt, maar de werking van het eiwit vermindert.

Dit supplement bevat 500 mg lactoferrine per capsule, maar bij lichtere behoefte kun je ook kiezen voor onze 300 mg variant. 

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

1x daags 1 capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen met een glas water. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van kinderen houden.

Veiligheid

Een voedingssupplement mag een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levenswijze niet vervangen.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenLactoferrine (Melk), maagzuurresistente capsule (HPMC (omhulling), gellangom (geleermiddel)).
voedingswaarde percapsule
lactoferrine500 mg

Specificaties

Meer informatie
inhoud30 caps
EAN-code8720791841058
SKUMT2818
allergenenMelk/Lactose

Reviews