Ontvang 15% korting op Creatine. Gebruik code CREATINE15. Shop nu!

Vegan Liposomaal B Complex - 60 capsules

Vegan Liposomaal B Complex - 60 capsules

Voeg toe aan verlanglijst
€ 28,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Gratis advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is een vitamine B complex?

Een vitamine B complex is een supplement waar alle verschillende B-vitamines in zitten. In totaal zijn er 8 verschillende B-vitamines: vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12. B-vitamines zijn met name van belang voor het zenuwstelsel, de gemoedstoestand, de huid en de energiehuishouding.

Omdat het lichaam zelf niet in staat is om B-vitamines aan te maken moeten we deze binnenkrijgen uit voeding. Rijke bronnen van B-vitamines zijn edelgistvlokken, noten, vlees, vis en zuivelproducten. In sommige gevallen is de hoeveelheid B-vitamines uit voeding niet toereikend en kunnen er klachten ontstaan als spierkrampen, een gebrek aan energie of een slechte huid. Een supplement is in dat geval aan te raden.

B-vitamines zijn wateroplosbaar en worden bij overdosering weer uitgescheiden via de urine.


Vitamine B1 (Thiamine HCL)

Vitamine B1 in de vorm van thiamine hydrochloride (HCL) is goed opneembaar voor het lichaam. HCL betekent dat het nutriënt zuiver is. Vitamine B1 ondersteunt het energieniveau, is goed voor het hart, draagt bij tot een normale psychologische functie en is van belang voor het zenuwstelsel.


Vitamine B2 (Riboflavine)

Vitamine B2 is een antioxidant, bevordert de energiestofwisseling, ondersteunt de conditie van het oog, helpt bij het gezond houden van de huid, is goed voor de slijmvliezen en helpt bij vermoeidheid.


Vitamine B3 (Nicotinamide)

Nicotinamide, ook wel bekend als niacinamide is de biologisch actieve vorm van vitamine B3. niacinamide staat bekend als de flushvrije variant van B3. Deze variant beschikt namelijk niet over de vaatverwijdende eigenschappen van reguliere niacine. Vitamine B3 ondersteunt het energieniveau, voedt de huid van binnenuit, draagt bij aan een helderde geest, is goed voor de slijmvliezen en ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel.


Vitamine B5 (Calcium panthotenaat) 

Panthotenaat is vitmine B5 in zijn meest pure vorm en is hierdoor goed opneembaar. Vitamine B5 ondersteunt de energiestofwisseling, ondersteunt in stresssituaties en helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen.


Vitamine B6 (Pyridoxaal-5-fosfaat)

Pyridoxaal-5-fosfaat (P5P) is de biologisch actieve vorm van vitamine B6. Vitamine B6 draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen, draagt bij aan het energieleverend metabolisme, draagt bij tot de regulering van de hormonale activiteit, ondersteunt het immuunsysteem, heeft een gunstige invloed op de productie en verbranding van eiwitten en koolhydraten, draagt bij tot een normale psychologische functie en is van belang voor het zenuwstelsel.


Vitamine B8 (Biotine)

Vitamine B8 staat vooral bekend om de positieve bijdrage aan de conditie van het haar en de huid. Daarnaast bevordert Biotine de energiestofwisseling, draagt het bij tot een normaal metabolisme van macronutriënten, is het goed voor de gemoedstoestand, helpt het bij het behoud van normale slijmvliezen en is het goed voor het zenuwstelsel.


Vitamine B11 (Foliumzuur)

Foliumzuur als Calcium folaat is de biologisch beschikbare variant van Vitamine B11. Andere benamingen zijn Metafolin en 5-MTHF. Foliumzuur draagt bij tot de weefselgroei tijdens de zwangerschap, helpt om vermoeidheid te verminderen, draagt bij aan de weerstand tegen stress, helpt het immuunsysteem en draagt bij tot de normale aminozuursynthese.


Vitamine B12 (Methylcobalamine)

Methylcobalamine is een biologisch actieve, zeer goed opneembare vorm van vitamine B12. Een vitamine B12 tekort kan het gevolg zijn van een vegetarisch of veganistisch dieet. Vitamine B12 ondersteunt de energiestofwisseling, helpt bij het celdelingsproces en de aanmaak van rode bloedcellen, ondersteunt het immuunsysteem, draagt bij aan geestelijke veerkracht en is goed voor het zenuwstelsel.


Wat is een liposomaal supplement?

Liposomen zijn minuscule bolletjes met een holle binnenkant. De buitenkant is gemaakt van fosfolipiden (zonnebloemlecithine), net als ons celmembraan. Fosfolipiden beschermen de stoffen binnenin tegen de aantasting van maagzuur en leverenzymen en zorgen voor een hoge biologische beschikbaarheid. Supplementen in liposomale vorm worden daardoor goed opgenomen door het lichaam.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren 

1 capsule per dag met een glas water innemen. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Koel, droog en gesloten bewaren. 

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Buiten bereik van kinderen houden.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten Maltodextrine (drager), Fosfolipidencomplex van zonnebloemlecithine, Nicotinamide (B3), Calcium pantothenaat (B5), Choline bitartraat, Inositol, Riboflavine (B2), Pyridoxaal-5-phosphaat (B6), Thiamine HCL (B1), Methylcobalamine (B12), Foliumzuur als Calcium folaat (B11), Biotine (B8), Ascorbinezuur (Antioxidant), HPMC capsule (huls).
voedingswaarde per capsule RI* (*referentie inname van een gemiddelde volwassene)
Choline-bitartraat 6 mg
inositol 1,7 mg
vitamine B1 1,1 mg 100%
vitamine B11 200 mcg 100%
vitamine B12 50 mcg 2000%
vitamine B2 1,4 mg 100%
vitamine B3 16 mg 100%
vitamine B5 6 mg 100%
vitamine B6 1,4 mg 100%
vitamine B8 50 mcg 100%

Specificaties

Meer informatie
inhoud 60 caps
Productkenmerk Vegan
EAN-code 8720289192174
allergenen Allergenen vrij

Reviews