Luchtwegen

Gezond kunnen ademen is essentieel voor ons bestaan. Echter is niet alle lucht die we inademen goed voor ons. Het bevat naast zuurstof namelijk ook stof, uitlaatgassen, stuifmeel, pollen en ziektekiemen. Goed werkende luchtwegen reinigen zichzelf, maar soms kunnen ze wel een beetje hulp gebruiken om goed te blijven functioneren.

Shop deze groep producten

Shop the look

Kurkuma smoothiebowl met Bijenpollen
 

Shop the look

Hulp nodig bij je productkeuze?

Vraag orthomoleculair advies op maat

Blogs over luchtwegen

Hoe roken de opname van voedingsstoffen verstoort

oktober 30, 2023

Hoe roken de opname van voedingsstoffen verstoort

Roken is niet bevorderlijk voor de gezondheid. Dat weet iedereen. Vroeger waren de gevolgen van roken nog niet zo bekend, maar tegenwoordig is het duidelijk dat roken het risico verhoogt op allerlei soorten kanker, en ook op andere ernstige aandoeningen, zoals longaandoeningen en hart- en vaatziekten. Ook kan er door roken, vaak zonder dat we het (direct) merken, een tekort ontstaan aan essentiële voedingsstoffen.

De natuur groeit en bloeit: Pollen in de lucht

april 6, 2023

De natuur groeit en bloeit: Pollen in de lucht

Na een donkere winter is het begin van de lente een mooi gezicht. De natuur begint weer te groeien en te bloeien. Maar niet voor iedereen is dit een fijn moment. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben last van al wat groeit en bloeit in de lente.

Mango kurkuma smoothiebowl met bijenpollen

juni 9, 2022

Mango kurkuma smoothiebowl met bijenpollen

Smoothiebowls zijn een uitkomst als je veel uit je ontbijt wilt halen, maar een normale smoothie te gewoontjes vindt. Deze voedzame smoothiebowl heb je zo gemaakt.

Ondersteuning tijdens het pollenseizoen

februari 22, 2021

Ondersteuning tijdens het pollenseizoen

Er hangen weer pollen in de lucht en voor veel mensen betekent dat rondlopen met een snotterige neus en prikkende ogen. Speciaal voor mensen die last hebben van pollen hebben wij een pollen box.

Meer over Luchtwegen

Per dag ademt een mens zo'n 10.000 liter lucht naar de longen. Waarbij we gemiddeld 12-14 keer per minuut ademen als we wakker zijn. Onze longen werken hard en kunnen wel eens een steuntje in de rug nodig hebben. Bekijk onze verschillende supplementen voor de luchtwegen.

Hoe houd je gezonde luchtwegen?

Gezonde luchtwegen beginnen bij een gezonde levensstijl. Zo is het altijd goed om op je voeding te letten en niet te roken. Maar een steuntje in de rug is natuurlijk nooit verkeerd. Ons ruime assortiment aan luchtweg supplementen kan je hierbij ondersteunen.

Welke supplementen zijn goed voor de luchtwegen?

Vitamine C helpt bij het natuurlijk afweersysteem van de lichaamscellen, waardoor je minder snel ziek kunt worden. Heb je last van allergieën? Probeer dan onze bijenpollen. Bijenpollen zijn rijk aan het stofje quercitine, dit is een natuurlijke flavonoïde die in ons lichaam werkt als histamine remmer. Een overmaat aan histamine kan leiden tot verschillende klachten als een loopneus, jeuk en branderige ogen.

Welke supplementen helpen bij COPD?

COPD is een ongeneeslijke longziekte die bijna altijd ontstaat door roken. Vitamine C beschermt tegen vrije radicalen, welke onder andere in sigarettenrook, UV-straling en milieuverontreiniging zitten. Naast vitamine C kan ook Biotine indirect bijdragen aan het gezond houden van de luchtwegen.

Biotine, ook wel vitamine B8 genoemd, is een vitamine die vooral voorkomt komt in melk, eieren, noten, pinda’s en lever. Biotine helpt bij het behoud van normale slijmvliezen en is het goed voor het zenuwstelsel. Het is van belang om slijmvliezen gezond te houden, aangezien deze helpen bij het beschermen van de luchtwegen.