Man

Het mannelijk lichaam is anders gebouwd dan het vrouwenlichaam en mannen hebben meer energie nodig dan vrouwen. Om deze reden hebben mannen ook andere behoeften op het gebied van voedingsstoffen. In het assortiment van Mattisson vind je verschillende producten die specifiek kunnen worden ingezet ter ondersteuning van de mannelijke gezondheid.

Pagina

1-10 van 18 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

1-10 van 18 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Man

 

Supplementen voor mannen

Mannen hebben andere behoeften op het gebied van essentiële voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, dan vrouwen. Zo heeft een man over het algemeen meer vitamine, B2, B3 en E nodig dan een vrouw. Ook hebben mannen meer behoefte aan mineralen als magnesium, kalium, chroom en seleen. Wanneer mannen op zoek zijn naar ondersteuning voor de prostaat, het uithoudingsvermogen, hormonale activiteit, het libido of conditie bij het ouder worden, kunnen bepaalde (kruiden)supplementen een uitkomst bieden.


Energie supplementen voor mannen

Mannen verbruiken bij dezelfde hoeveelheid inspanning een stuk meer energie dan vrouwen. Mannen hebben namelijk meer spierweefsel en zijn veel energie kwijt aan het gebruiken van deze spieren. Om aan energie te komen zijn voldoende voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen nodig. Nutriënten die een positieve invloed hebben op het energieniveau zijn onder andere B vitamines, vitamine C, magnesium, ijzer en calcium. Bekijk hier al onze energie supplementen


Supplementen voor hormonale activiteit van de man

Het hormoon testosteron stimuleert de zaadproductie en de ontwikkeling van mannelijke geslachtskenmerken. Na het 30e levensjaar wordt het testosterongehalte langzaam minder en vanaf het 65e levensjaar is er sprake van een duidelijke afname. Deze verminderde testosteronaanmaak wordt in verband gebracht met de afname van spiermassa en spierkracht, en verlies van het libido. Zink is een mineraal dat bijdraagt tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed. Dennenpollen (Pine pollen) zijn van nature bron van testosteron en ook mucuna pruriens kan bijdragen aan de productie van testosteron.*.


Supplementen voor het libido van de man

Een laag libido bij mannen kan verschillende oorzaken hebben. Soms zit je niet lekker in je vel of heb je last van stress, wat een negatieve invloed kan hebben op het libido. Gelukkig zijn er manieren om het libido op natuurlijke manier weer op een gezond peil te krijgen. Kruidensupplementen die hierbij kunnen worden ingezet bij het verhogen van het libido zijn bijvoorbeeld maca, fenegriek en ginseng. 


Supplementen voor de vruchtbaarheid van de man

De kwaliteit van het sperma heeft invloed op de vruchtbaarheid van de man. De kwaliteit wordt onder andere bepaald door de hoeveelheid zaadcellen en de beweeglijkheid van de zaadcellen. Wist je dat de juiste voeding kan bijdragen aan de kwaliteit van het sperma en daarmee de vruchtbaarheid van de man? Zink draagt bijvoorbeeld bij aan de productie van zaadcellen en is goed voor de vruchtbaarheid voor de man. Seleen draagt bij aan de beweeglijkheid van zaadcellen.