Man

Het mannelijk lichaam is anders gebouwd dan het vrouwenlichaam en mannen hebben meer energie nodig dan vrouwen. Om deze reden hebben mannen ook andere behoeften op het gebied van voedingsstoffen. In het assortiment van Mattisson vind je verschillende producten die specifiek kunnen worden ingezet ter ondersteuning van de mannelijke gezondheid.

Shop deze groep producten

Shop the look

man
 

Shop the look

Absolute AlkaGreens poeder - 300 g
Absolute AlkaGreens poeder - 300 g
€ 27,95
Biologische MCT Olie C8 - 500ml
Biologische MCT Olie C8 - 500ml
€ 19,95

Hulp nodig bij je productkeuze?

Vraag orthomoleculair advies op maat

Blogs over Man

Een creatine supplement gebruiken, wat zijn de voordelen?

maart 23, 2023

Een creatine supplement gebruiken, wat zijn de voordelen?

Creatine is een organische verbinding die van nature in het lichaam voorkomt en ondersteunt bij de productie van energie. Het wordt door de nieren, lever en alvleesklier (pancreas) gevormd uit de aminozuren arginine, glycine en methionine.

Minderen met cafeïne? Probeer deze alternatieven!

november 8, 2022

Minderen met cafeïne? Probeer deze alternatieven!

In kleine hoeveelheden kan cafeïne je alertheid, concentratievermogen en sportprestaties positief beïnvloeden, maar wat gebeurt er in je lichaam als je (te)veel van deze stof binnenkrijgt?

Wat zijn adaptogenen en wat kunnen ze betekenen voor onze gezondheid?

juni 29, 2022

Wat zijn adaptogenen en wat kunnen ze betekenen voor onze gezondheid?

Adaptogenen zijn kruiden die al eeuwenlang worden gebruikt in de Chinese geneeskunde en de Ayurveda. Ook in het Westen zijn adaptogenen tegenwoordig steeds meer in opkomst, omdat steeds meer mensen ontdekken wat ze kunnen betekenen voor lichaam en geest.

Eiwitshakes: niet alleen nuttig voor sporters

november 25, 2021

Eiwitshakes: niet alleen nuttig voor sporters

Als fanatiek sporter is het extra belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen en een eiwitshake is daarvoor een eenvoudige oplossing. Eiwitshakes worden dus vaak geassocieerd met sporten, maar wist je dat ze ook heel nuttig kunnen zijn voor niet-sporters?

Meer over Man

Supplementen voor mannen

Mannen hebben andere behoeften op het gebied van essentiële voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, dan vrouwen. Zo heeft een man over het algemeen meer vitamine, B2, B3 en E nodig dan een vrouw. Ook hebben mannen meer behoefte aan mineralen als magnesium, kalium, chroom en seleen. Wanneer mannen op zoek zijn naar ondersteuning voor de prostaat, het uithoudingsvermogen, hormonale activiteit, het libido of conditie bij het ouder worden, kunnen bepaalde (kruiden)supplementen een uitkomst bieden.

Energie supplementen voor mannen

Mannen verbruiken bij dezelfde hoeveelheid inspanning een stuk meer energie dan vrouwen. Mannen hebben namelijk meer spierweefsel en zijn veel energie kwijt aan het gebruiken van deze spieren. Om aan energie te komen zijn voldoende voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen nodig. Nutriënten die een positieve invloed hebben op het energieniveau zijn onder andere B vitamines, vitamine C, magnesium, ijzer en calcium. 

Supplementen voor hormonale activiteit van de man

Het hormoon testosteron stimuleert de zaadproductie en de ontwikkeling van mannelijke geslachtskenmerken. Na het 30e levensjaar wordt het testosterongehalte langzaam minder en vanaf het 65e levensjaar is er sprake van een duidelijke afname. Deze verminderde testosteronaanmaak wordt in verband gebracht met de afname van spiermassa en spierkracht, en verlies van het libido. Zink is een mineraal dat bijdraagt tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed. Dennenpollen (Pine pollen) zijn van nature bron van testosteron en ook mucuna pruriens kan bijdragen aan de productie van testosteron.*.

Supplementen voor het libido van de man

Een laag libido bij mannen kan verschillende oorzaken hebben. Soms zit je niet lekker in je vel of heb je last van stress, wat een negatieve invloed kan hebben op het libido. Gelukkig zijn er manieren om het libido op natuurlijke manier weer op een gezond peil te krijgen. Kruidensupplementen die hierbij kunnen worden ingezet bij het verhogen van het libido zijn bijvoorbeeld maca, fenegriek en ginseng. 

Supplementen voor de vruchtbaarheid van de man

De kwaliteit van het sperma heeft invloed op de vruchtbaarheid van de man. De kwaliteit wordt onder andere bepaald door de hoeveelheid zaadcellen en de beweeglijkheid van de zaadcellen. Wist je dat de juiste voeding kan bijdragen aan de kwaliteit van het sperma en daarmee de vruchtbaarheid van de man? Zink draagt bijvoorbeeld bij aan de productie van zaadcellen en is goed voor de vruchtbaarheid voor de man. Seleen draagt bij aan de beweeglijkheid van zaadcellen. 

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.