verberg productcategorieen

Maqui bowl

Auteur: Saskia Koopman, Blij Suikervrij

Met de code HEALTH20% kan je al jouw favorieten producten tot en met 31 januari 2018 met 20% korting bestellen!

Wat is Maqui poeder?

De maqui is een donkerpaars/blauw besje uit Chili. Het staat bekend om zijn enorme hoeveelheid anti-oxidanten, en je kunt het dan ook goed vergelijken met de acai bes. De antioxidant waarde van een ingrediënt wordt doorgaans bepaald met de ORAC test. Wereldwijd worden hiermee de antioxidant-waardes van vruchten vergeleken. De maqui bes scoort hierbij een waarde van 519. (Ter vergelijking: druiven hebben een waarde van 96 en de waardering van açai is 250, bron)

Maqui is dan ook een superfood bomvol vitaminen (o.a. A en C) en mineralen (zoals calcium, kalium en ijzer), en het staat bekend om de volgende voordelen:

Van de gevriesdroogde besjes wordt ook wel een poeder gemaakt, wat je kunt gebruiken in rauwe snacks, smoothies, bowls en salades.

Tip! Uiteraard kun je de maqui poeder ook vervangen door acai poeder, als je dit niet in huis hebt/wilt halen!

Maqui Bowl per persoon

Blend alle ingrediënten, behalve de toppings tot een gladde smoothie in een blender. Schep de dikke smoothie dan in een kom, en garneer deze met toppings naar smaak. Ik koos nu voor een zelfgemaakte granola, wat schijfjes banaan en een lepeltje pompoenpitten. Maak er vooral een vrolijk feestje van en kauw langzaam op de smoothie. Dan neem je alle voedingsstoffen het allerbeste op!