Gebruik de code GRATISGEMBER voor een gratis fles Ginger Boost bij elke bestelling vanaf €75.

Ontzuren

Ontzuren

Het lichaam verzuurt door onder andere voeding, alcohol, medicijngebruik, stress en spierbelasting. Deze zure stoffen hopen zich op, wat kan leiden tot klachten als een gebrek aan energie, gewrichtspijn en infectiegevoeligheid. Een gezonde leefstijl en ontzurende voeding kunnen helpen om de zuurbalans van het lichaam in stand te houden. Dit wordt ook wel detoxen genoemd. 

Pagina

1-10 van 35 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Biologische Alkagreens - 180 capsules
  Biologische Alkagreens - 180 capsules
  € 23,95
 2. Biologische Spirulina poeder - 125 g
  Biologische Spirulina poeder - 125 g
  € 8,95
 3. Biologische Supersmoothie Detox - 500g
  Biologische Supersmoothie Detox - 500g
  € 23,95
 4. Biologische Apple Cider Vinegar (appelazijn) - Puur - 500 ml
  Biologische Apple Cider Vinegar (appelazijn) - Puur - 500 ml
  € 4,95
 5. Biologische Gerstegras poeder - 125 g
  Biologische Gerstegras poeder - 125 g
  € 8,95
 6. Biologisch AlkaGreens poeder - 300 g
  Biologisch AlkaGreens poeder - 300 g
  € 29,95
 7. Vegan Liposomaal Glutathion - 60 capsules
  Vegan Liposomaal Glutathion - 60 capsules
  € 44,95
 8. Biologisch Tarwegras poeder - 125 g
  Biologisch Tarwegras poeder - 125 g
  € 8,95
 9. Absolute AlkaGreens poeder - 300 g
  Absolute AlkaGreens poeder - 300 g
  € 27,95
 10. Absolute AlkaGreens 540mg - 180 capsules
  Absolute AlkaGreens 540mg - 180 capsules
  € 19,95
Pagina

1-10 van 35 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Ontzuren

Wat is verzuring?

Onder ideale omstandigheden zijn de hoeveelheid basische en zure stoffen in het lichaam in evenwicht. Dit wordt ook wel de zuur-base evenwicht genoemd. Het lichaam probeert de zuurgraad continu in balans te houden, maar door de grote hoeveelheid zure stoffen die dagelijks in het bloed terechtkomen is verzuring onvermijdelijk. Wanneer de zuurgraad uit evenwicht raakt kan dit het functioneren van lichaamsprocessen negatief beïnvloeden. Om dat te voorkomen zullen we ons actief bezig moeten houden met het ontzuren, ofwel detoxen van het lichaam. 


Beperk verzuring

Hoewel verzuring onvermijdelijk is, kunnen we dit wel beperken door verzurende factoren zoveel mogelijk te vermijden. Denk hierbij aan bewerkte voeding, roken, alcohol, medicijnen en schadelijke straling. Kies voor basischvormend voedsel zoals groenten, noten en aardappelen. 

 

Verhoog de basische buffer

Basisch is het tegenovergestelde van zuur. Basische stoffen kunnen helpen om verzuring tegen te gaan door zure stoffen onschadelijk te maken en op te lossen. Natriumbicarbonaat is een lichaamseigen basische stof. Door deze buffer dagelijks te verhogen kunnen meer zure stoffen worden verwijderd uit het lichaam. 


Kies voor basische voedingsstoffen

Basische (of alkalische) voeding biedt compensatie voor de verzurende stoffen die we dagelijks binnenkrijgen. Groenten, fruitsoorten, kiemgrasen (gerstegras en tarwegras) en algen (spirulina en chlorella) zijn voorbeelden van basische voeding. AlkaGreens is een superfood dat bestaat uit een zeer uitgebreide selectie van basische voedingsstoffen die het lichaam bescherming bieden tegen verzuring. Ook vezels, enzymen en probiotica zijn belangrijk. Voor een goede gezondheid is het namelijk essentieel dat de zuurgraad van de darmen op peil wordt gehouden.

 

Drink ontzurende kruidenthee

Kruidenextracten worden al sinds de oudheid gedronken om het lichaam te zuiveren. Ontzurende kruidenthee bevat diverse elementen die gebonden zouten kunnen ontbinden en afvoeren uit het lichaam. Alka-balans ontzurende thee is samengesteld uit 50 natuurlijke, biologische kruiden die deze processen ondersteunen.


Neem een ontzurend en mineraliserend bad

De huid is ons grootste orgaan en voert dan ook voor een groot deel zure afvalstoffen af. Bij verzuring worden er veel afvalzuren naar buiten gevoerd en kunnen de poriën verstopt raken. Dit kan leiden tot huidklachten en ontstekingen. Het nemen van een basisch bad kan de afvoer van zure stoffen bevorderen en reinigt de verzuurde huidoppervlaktelaag. Alka-balans badzout is een badzout formule die toegevoegd kan worden aan een ontzurend bad.


Ontzuur en geniet!

Door je dagelijks actief bezig te houden met ontzuren is het mogelijk om tussendoor toch te genieten van ‘verzurende activiteiten’, zoals het drinken van een glas wijn of het eten van suikerhoudend voedsel.