Meet: Saskia Koopman

 

Foodblogger & Psycholoog

Ik ben psycholoog en ervaringsdeskundige als het gaat om ondervinden welke impact ons eetpatroon kan hebben op ons energieniveau! Van een overdaad aan suiker en lege calorieën worden we suf, energieloos en als we niet oppassen ook wel een beetje ongelukkig. Daarom besloot ik alleen nog maar datgene te eten waar we mentaal en fysiek blij van worden!

 

Noten, zaden, fruit en groenten

Ik maak graag baksels met noten, zaden en pitten. Baksels van amandelmeel veroorzaken namelijk geen suikerpiek zoals een baksel met bloem dat wel zou doen. Ze voeden je lichaam tegelijkertijd met essentiële vetten. Een beetje zoet moet kunnen, maar dan wel het liefst uit fruit of gedroogd fruit zodat het onze bloedsuikerspiegel niet te veel laat schommelen. Ook maak ik graag gezonde smoothies, sapjes, soepen en goede salades. Alles om maar lekker veel groenten en fruit binnen te krijgen.

 

Zonder geraffineerde suiker

Mijn website staat bomvol lekkere recepten. Maar je vindt er ook achtergrondverhalen voor een vrolijke dosis gezonde inspiratie! Échte biologische producten zonder zooi, die gebruik ik het liefst. Zoals die van Mattisson. 

'BLIJ SUIKERVRIJ ZOET!' is het boek van Saskia Koopman. Je vindt hierin 66 recepten voor allemaal lekkere zoete gerechten.Saskia gebruikt geen geraffineerde suikers of zoetstoffen maar ”pakketjes zoet uit de natuur”. Alles geheel glutenvrij.