verberg productcategorieen

universalhealthstyle

Sportieve actie met Proteïnen

Als jij nu je favoriete proteïne bij ons besteld krijg je een blik Dunlop tennisballen cadeau! Gebruik de code: tennisballen

Wij hebben zowel plantaardige- als dierlijke proteïne.

Wat zijn eiwitten?

Eiwitten zijn voedingsstoffen die essentieel zijn voor de opbouw, onderhoud en reparatie van onze lichaamsweefsels, zoals huid, organen en spieren. Ook spelen eiwitten een grote rol bij ons afweersysteem en hormoonbalans.

Eiwitten bestaan uit aminozuren

Van de 22 aminozuren kan het lichaam er 13 zelf maken. De andere 9 moet je via eten binnenkrijgen. Dat zijn de essentiële aminozuren. Daarnaast zijn er 6 semi-essentieel, het lichaam kan deze normaal gesproken zelf aanmaken. In sommige gevallen, zoals bij bepaalde aandoeningen en ziekten, kan het lichaam er niet genoeg van maken.

Plantaardige bronnen zijn: brood, granen, zoals rijst en pasta, peulvruchten, zoals bonen en linzen, noten, paddenstoelen
Dierlijke bronnen zijn: vlees, vis, gevogelte, zoals kip, melk(producten), kaas, eieren 

Eiwitten geven lang een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel trek krijgt in ongezonde snacks

Hoeveel eiwitten heb je nodig:

Dit is uiteraard afhankelijk van vele factoren maar gemiddeld (als iemand niet intensief sport) is dat 0,8 gram per kilo lichaamsgewicht. (stel dat je 60 kg weegt dan is dat 48 gram per dag)

Duursporters hebben circa 1,2-1,4 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag nodig. Krachtsporters hebben circa 1,7-1,8 gram per kilo lichaamsgewicht nodig.

Wij hebben zowel plantaardige- als dierlijke proteïne. Klik hier voor het gehele assortiment.

Erwten proteïne heeft een hoog eiwitgehalte, minimaal 80% en is daardoor zeer geschikt voor sporters.
In de varianten:
Bio Naturel 80%
Vanille – Niet Bio – 82%
Naturel – Niet Bio – 86%

Whey Protein isolate is een zuivere wei-eiwit met minimaal 92% eiwit en een laag vet en suikergehalte.

De Mattisson biologische wei proteïne is gemaakt van Duitse melk en bestaat voor 100% uit pure en biologische Wei Proteïne Concentraat.

NIEUW:
Wei proteïne Banaan Biologisch, heerlijk van smaak dankzij de toevoeging van  100% puur biologisch  bananenpoeder, geen toegevoegde suiker.

Belangrijk!
Een orthomoleculaire voedingsdeskundige kan je helpen bij het kiezen van de juiste supplementen. Wat goed is voor de een is misschien niet goed voor de ander. Begin niet zomaar aan supplementen als je een ernstige ziekte hebt en/of medicatie gebruikt. Vraag aan je behandelend arts advies zodat jouw keuze kan worden aangepast aan jouw huidige conditie.