Proteïne poeder

Proteïne poeder

Eiwitten zijn essentieel voor het lichaam en het is daarom belangrijk om dagelijks voldoende proteïne binnen te krijgen. Sporters kiezen vaak voor een proteïne supplement zoals proteïne poeder om de eiwitinname te verhogen. Wij verkopen verschillende varianten wei proteïne poeder en plantaardige proteïne poeder.

Je gekozen filters:
 1. Vrij van
  Selderij
 2. Vrij van
  Vis
 3. Vrij van
  Gluten
 4. smaak
  Cacao
Filteren

1 product

Van hoog naar laag sorteren
 1. Biologische Wei Proteïne poeder 75% - Cacao - 450 g
  Biologische Wei Proteïne poeder 75% - Cacao - 450 g
  € 24,95

1 product

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Proteïne poeder

 

Waarom is proteïne belangrijk?

Eiwitten, ook wel proteïnen genoemd, zijn één van de macronutriënten die ons lichaam nodig heeft en vormen de basis van al ons lichaamsweefsel. Eiwitten dragen bij aan de aanmaak en instandhouding van sterke botten. Ook ondersteunen eiwitten de spieropbouw en het herstel van de spieren na het sporten. Het is daarom, al helemaal als je fanatiek sport, belangrijk om voldoende proteïne binnen te krijgen.

 

Hoe kom ik aan proteïne?

Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Een deel van deze aminozuren kan het lichaam zelf aanmaken, maar een deel moeten we binnenkrijgen uit voeding (de essentiële aminozuren).

Eiwitten zijn van nature aanwezig in bijna alle levensmiddelen, maar in verschillende hoeveelheden. Voorbeelden van dierlijke eiwitrijke producten zijn vlees, vis en melk(producten). Voorbeelden van plantaardige eiwitrijke voeding zijn bonen, granen, noten, zaden en bepaalde groentesoorten. Om er zeker van te zijn dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt of als je behoefte hebt aan extra eiwitten kun je kiezen voor een supplement, zoals proteïne poeder.

 

Wat is wei proteïne poeder?

Wei proteïne poeder (whey proteïne) is de meest bekende proteïnebron onder de eiwitsupplementen. Wei proteïne poeder komt uit melk en heeft een hoge biologische beschikbaarheid, waardoor het makkelijk en snel wordt opgenomen in het lichaam. Wei eiwit is een complete eiwitbron, wat wil zeggen dat het alle essentiële aminozuren bevat. Je kunt kiezen tussen verschillende wei eiwitten, waaronder wei isolaat en wei concentraat. Wei isolaat is de puurste vorm van wei eiwit, terwijl wei concentraat ook andere voedingsstoffen bevat. Wei proteïne poeder is verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals vanille, cacao en aardbei.

 

Wat is plantaardig proteïne poeder?

Vooral vlees, vis en zuivelproducten zijn rijk aan eiwit, maar er zijn ook veel plantaardige eiwitbronnen waar proteïne poeder van kan worden gemaakt. Plantaardige eiwitten kunnen een goede oplossing zijn voor veganisten of mensen met een lactose intolerantie. Voorbeelden van vegan proteïne poeder zijn erwten proteïne poeder, soja proteïne poeder en rijstproteïne poeder.

 

Wat zijn de voordelen van proteïne poeder?

Een eiwit shake op basis van proteïne poeder is een eenvoudige manier om aan je eiwitbehoefte te komen. Proteïne poeder is ook zeer geschikt om toe te voegen aan andere gerechten, zoals baksels en pannenkoeken. Een eiwitsupplement is ideaal voor sporters om de juiste hoeveelheid eiwit binnen te krijgen.

Ook voor niet-sporters kan het een goed idee zijn  om voor een eiwitsupplement te kiezen. Eiwitten vertragen het spijsverteringsproces waardoor je langer vol zit na en eiwitrijke maaltijd. Daarnaast kunnen eiwitten helpen om het verlies van spierweefsel, wat hoort bij het verouderingsproces, tegen te gaan.

 

Proteïne poeder kopen?

Wij hebben een breed assortiment aan proteïne poeder, waaronder wei isolaat en wei concentraat in diverse smaken. Ook hebben we een ruim aanbod aan plantaardige proteïne poeders, waaronder rijst proteïne poeder, soja proteïne poeder, erwten proteïne poeder en amandel proteïne poeder. Lees onze blog voor extra hulp bij het kiezen van een proteïne poeder.