Ontvang twee gratis bio vruchtensapjes bij elke bestelling vanaf €50, Shop hier.

Proteïne

Eiwitten zijn essentieel voor het lichaam en het is daarom belangrijk om dagelijks voldoende proteïne binnen te krijgen. Sporters kiezen vaak voor een proteïne supplement zoals eiwitpoeder om de eiwitinname te verhogen. Wij verkopen verschillende varianten wei proteïne en plantaardige proteïne poeders.

1-8 van 29 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1-8 van 29 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Meer over Proteïne - Sportvoeding

 

Waarom is proteïne belangrijk?

Eiwitten zijn één van de macronutriënten die ons lichaam nodig heeft en vormen de basis van al ons lichaamsweefsel. Eiwitten dragen bij aan de aanmaak en instandhouding van sterke botten. Ook ondersteunen eiwitten de spieropbouw en het herstel van de spieren na het sporten. Het is daarom, al helemaal als je sport, belangrijk om voldoende proteïne binnen te krijgen. 

 

Wat is wei proteïne?

Wei proteïne (whey proteïne) is de meest bekende proteïnebron onder de eiwitsupplementen. Wei proteïne komt uit melk en heeft een hoge biologische beschikbaarheid, waardoor whey proteïne makkelijk en snel wordt opgenomen in het lichaam. Je kunt kiezen tussen wei isolaat en wei concentraat. Wei isolaat is de puurste vorm van wei proteïne, terwijl wei concentraat ook andere voedingsstoffen bevat. 

 

Wat zijn plantaardige proteïnen?

Vooral vlees, vis en zuivelproducten zijn rijk aan proteïne, maar er zijn ook veel plantaardige eiwitbronnen waar proteïne supplementen van worden gemaakt. Plantaardige eiwitten kunnen een goede oplossing zijn voor veganisten of mensen met een lactose intolerantie. 

 

Waarom kiezen voor een proteïne supplement?

Een proteïneshake op basis van proteïnepoeder is een eenvoudige manier om aan je eiwitbehoefte te komen. Proteïne poeder is ook ideaal om toe te voegen aan andere gerechten, zoals baksels en pannenkoeken. Een eiwitsupplement is ideaal voor sporters om de juiste hoeveelheid proteïne binnen te krijgen.

 

Proteïnepoeder kopen?

Wij hebben een breed assortiment aan proteïne supplementen, waaronder wei isolaat en wei concentraat in diverse smaken. Ook hebben we een ruim aanbod aan plantaardige proteïnen, waaronder soja proteïne, erwten proteïne en amandel proteïne.