Gebruik de code GRATISGEMBER voor een gratis fles Ginger Boost bij elke bestelling vanaf €75.

Vegan Omega-3 Algenolie 500 mg - DHA 375 mg & EPA 125 mg - 120 capsules

Vegan Omega-3 Algenolie 500 mg - DHA 375 mg & EPA 125 mg - 120 capsules

Voeg toe aan verlanglijst
€ 56,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Gratis advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is algenolie?

Algen zijn microscopisch kleine plantjes die helemaal onderaan de voedselketen staan en zelf Omega 3 vetzuren aanmaken. Ze zijn daarmee de primaire bron van de Omega 3 vetzuren DHA en EPA. Vette vissoorten als haring en sardientjes zijn rijk aan Omega 3 doordat zij algen als voedsel eten. 

Vegan Algenolie is een Omega 3 supplement van duurzaam gekweekte algen. Het fermentatieproces van de algen vindt plaats in een gesloten zuivere omgeving. De algenolie is hiermee vrij van verontreiniging.

Deze algenolie capsules bevatten 375 mg DHA & 125 mg EPA per capsule.

EPA & DHA

EPA en DHA zijn Omega 3 vetzuren die bijdragen tot de instandhouding van de normale bloeddruk (bij inname van 3 gram EPA en DHA per dag, niet meer dan 5 mg gecombineerd innemen). Ook hebben EPA en DHA een gunstige werking op het hart (bij 250 mg EPA & DHA per dag). Daarnaast is DHA goed voor de hersenen en het gezichtsvermogen (bij 250 mg per dag).

Voordelen aan het gebruik van Algenolie t.o.v. Visolie

  • Duurzaam en vegan alternatief voor visolie supplementen
  • Gekweekt in een gesloten zuivere omgeving
  • Geen (of minder) last van oprispingen

TOTOX-waarde Algenolie 

De TOTOX-waarde (totale oxidatiewaarde) geeft de mate van vetzuuroxidatie aan. Deze waarde heeft niets te maken met bederf, maar met hoe oud de olie is. Naarmate de olie ouder is, wordt de TOTOX-waarde hoger. De Europese richtlijn is vastgesteld op een maximale TOTOX-waarde van 26. Onze algenolie heeft een TOTOX-waarde van <6.  

Het kan per persoon verschillen hoe er op de TOTOX-waarde wordt gereageerd: sommige mensen hebben nergens last van bij een hoge TOTOX-waarde, terwijl anderen bij een lage TOTOX-waarde al last krijgen van oprispingen.  

Sommige merken gebruiken chemische middelen om de TOTOX-waarde van algen- of visoliën naar beneden te krijgen en laag te houden. Wij hebben deze chemische middelen niet in onze capsules zitten. 

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

1-2 capsules per dag innemen met water, bij voorkeur bij een maaltijd. De aanbevolen dosering niet overschrijden. 

Koel, droog en afgesloten bewaren.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Buiten bereik van kinderen houden.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten Omega3to1® Algenolie (Schizochytrium sp. algae), glycerol (huls), gemodificeerd erwtenzetmeel (huls), carrageen (huls), gemengde tocoferolen (antioxidant), rozemarijn extract, ascorbylpalmitaat.
voedingswaarde per capsule
Algenolie Omega3to1® 1080 mg
Waarvan EPA 125 mg
Waarvan DHA 375 mg

Specificaties

Meer informatie
inhoud 120 caps
Productkenmerk Vegan
EAN-code 8720791841102
allergenen Allergenen vrij

Reviews