Vegan Omega-3 Blend - Algen, Lijnzaad & Chia - 150 ml

Vegan Omega-3 Blend - Algen, Lijnzaad & Chia - 150 ml

€ 18,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14 uur besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Omega-3

Omega-3 is een meervoudig onverzadigd vetzuur en wordt net als omega-6 geclassificeerd als essentieel vetzuur. Dit wil zeggen dat het lichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken en we ze daarom binnen moeten krijgen via voeding. Een goede verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren is noodzakelijk voor een optimale werking van het celmembraan, wat ervoor zorgt dat voedingsstoffen worden opgenomen en afvalstoffen worden afgevoerd door de cel.

Omega-3 is een essentieel vetzuur en is ook voor mensen met een plantaardig dieet belangrijk om voldoende van binnen te krijgen. Naast omega-3 in de vorm van visolie en levertraanolie, verkopen wij daarom ook plantaardige bronnen van omega-3 vetzuur.

Onze Vegan Omega-3 Blend is een samenstelling van onder andere algenolie van de Schizochytrium sp. Algae, lijnzaadolie en chiazaadolie. Door deze unieke samenstelling is de Omega Blend rijk aan omega-3 en omega-9 vetzuren (EPA, DHA & ALA) en de vitamines A, D3 en E.

EPA, DHA & ALA vetzuren

De Vegan Omega-3 Blend bevat per theelepel van 5 ml 400mg DHA en 550mg aan EPA en ALA. DHA draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen en de instandhouding van een normale hersenfunctie. Deze gunstige effecten worden verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA. EPA & DHA vetzuren dragen bij tot de normale werking van het hart. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA & DHA. ALA draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolwaarden in het bloed. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2 g ALA.

Vitamines

Naast omega-3 vetzuren bevat de Vegan Omega-3 Blend de vitamines A, D3 en E. Vitamine A is goed voor het gezichtsvermogen en helpt het immuunsysteem. Vitamine D helpt het immuunsysteem en ondersteunt onze botten. Vitamine E is een antioxidant. Antioxidanten beschermen ons lichaam tegen de belasting van vrije radicalen.

Aanbevolen gebruik

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website te vermeldt. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

1 x daags 5 ml (1 theelepel), tijdens of na de maaltijd innemen. Deze dosering is ook geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit product is niet geschikt voor kinderen onder de 4 jaar. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Ingrediënten

Meer informatie
inhoud 150 ml
ingrediënten High Oleic Zonnebloemolie, Omega 3 Algenolie (Schizochytrium sp. Algae) (Algenolie, gemengde Tocoferolen, Rozemarijn-extract) 21,09%, Lijnzaadolie Koudgeperst 16,63%, Chiazaadolie Koudgeperst 5,59%, Natuurlijk aroma, Vitamine E (d-alpha tocopherol), Vitamine A (Palmitate), Vegan Vitamine D3 (uit Licheen).
voedingswaarde per 5 ml
omega-3 1000 mg
omega-3 DHA 400 mg
omega-6 500 mg
omega-9 2200 mg
vitamine A 250 μg 31%
vitamine D 25 μg 500%
vitamine E 10 mg 83%