Vitamine C Gebufferd 2000 mg - Calcium- & Magnesium ascorbaat - 250 g

Vitamine C Gebufferd 2000 mg - Calcium- & Magnesium ascorbaat - 250 g

Voeg toe aan verlanglijst
€ 24,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is vitamine C?

Vitamine C, ofwel ascorbinezuur is een wateroplosbare vitamine die je terugvindt in fruit (vooral citrusfruit), groente en aardappelen. Vitamine C wordt ook wel de weerstandsvitamine genoemd en een tekort aan vitamine C kan dan ook leiden tot een verminderde weerstand, vertraagde wondgenezing en uiteindelijk zelfs scheurbuik.

Waar is vitamine C goed voor?

Vitamine C heeft veel verschillende functies in het lichaam. Vitamine C is een antioxidant, heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, ondersteunt het energieniveau en helpt bij vermoeidheid, draagt bij tot een normale psychologische functie, ondersteunt de botten en is belangrijk voor de bloedvaten, de huid en het gebit. 

Wat is gebufferde vitamine C?

Gebufferde vitamine C verwijst naar een vorm van vitamine C die is aangepast om de zure eigenschappen van standaard ascorbinezuur te verminderen. Ascorbinezuur is de natuurlijke vorm van vitamine C. Gebufferde vitamine C wordt vaak geproduceerd door ascorbinezuur te combineren met mineralen, zoals calcium, magnesium of kalium. Deze mineralen dienen als buffers en helpen de zuurgraad van vitamine C te neutraliseren, waardoor het zachter wordt voor de maag. Het gebruik van gebufferde vitamine C kan nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met het verdragen van

Calcium en Magnesium ascorbaat

Mattisson vitamine C gebufferd met calcium en magnesium ascorbaat is een combinatie van vitamine C (ascorbinezuur) met Calcium en Magnesium. Deze combinatie zorgt ervoor de je de voordelen van vitamine C, calcium en magnesium meekrijgt. Calcium en Magnesium ascorbaat zijn minder zuur dan ascorbinezuur, wat een voordeel kan zijn voor mensen die gevoelig zijn voor zure voedingsstoffen of die maagirritatie ervaren bij inname van vitamine C in de vorm van ascorbinezuur.

Wat zijn de voordelen van gebufferde vitamine C poeder?

Vitamine C zorgt mede voor een goede weerstand en draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen, de botten en de huid. Magnesium en Calcium ondersteunen het energieniveau en zijn goed voor de spieren. 

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

1 x daags een theelepel mengen met water, vruchtensap of smoothie. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Koel, droog en gesloten bewaren. 

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Buiten bereik van kinderen houden.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenCalciumascorbaat, Magnesium L-ascorbaat.
voedingswaarde pertheelepel (2,5 g) (% = Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal))
waarvan elementair Magnesium67 mg 18%
vitamine C2000 mg 2500%
waarvan elementair Calcium118 mg 15%

Specificaties

Meer informatie
inhoud250 g
ProductkenmerkVegan
EAN-code8720791841003
allergenenAllergenen vrij

Reviews