Kruiden

Kruiden

Kruiden worden al eeuwenlang gebruikt vanwege de positieve effecten die ze kunnen hebben op lichaam en geest. Kruidensupplementen worden ook wel kruidenpreparaten genoemd en worden aangeboden als capsules, tabletten, poeders en tincturen. Een aantal populaire kruidensupplementen zijn ginko biloba, sint-janskruid, heermoes, moringa en duivelsklauw.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Meer over Kruiden

 

Wat zijn kruidensupplementen?

Al eeuwenlang wordt in verschillende culturen gebruik gemaakt van kruidenextracten ter bevordering van lichaam en geest. Planten en kruiden kunnen verschillende werkzame delen hebben, waaronder de wortels, schors, stengels, bladeren of bessen. Deze werkzame delen worden gebruikt om kruidenpreparaten van te maken. Het betreft veelal een geconcentreerd kruidenextract of een geïsoleerde plantenstof. De antioxidanten, vitamines en mineralen uit de kruiden zorgen voor een positief effect op de gezondheid. 

 

Waarom zou ik een kruidensupplement gebruiken?

Met het eten van planten en kruiden krijg je vaak niet genoeg van de werkzame stoffen binnen om een positief gezondheidseffect te behalen. Een kruidensupplement is een eenvoudige manier om deze effecten wel te bereiken. Kruiden kunnen worden ingenomen voor meerdere toepassingen, zoals ter ondersteuning van slaap en ontspanning, de spijsvertering, de luchtwegen of het cholesterol.

 

Hoe worden kruiden verwerkt in supplementen?

Om een kruidensupplement te maken worden de werkzame delen van de plant of het kruid vermalen en wordt er een oplosmiddel aan toegevoegd, waar de werkzame stoffen uit het kruid intrekken. Dit kruidenextract kan verkocht worden als druppels of tinctuur. Het kruidenextract kan ook worden ingedampt tot droge massa die vervolgens wordt verwerkt in een capsule of tablet. 

 

Zijn kruidensupplementen veilig?

Kruidensupplementen zijn veilig in het gebruik. Lees wel altijd goed de productinformatie: sommige kruidenpreparaten worden afgeraden bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Let ook op eventuele interacties van het kruid met medicatie. 

 

Kruidensupplement kopen?

Wij verkopen kruiden in verschillende toedieningsvormen, zoals tabletten, capsules, poeders en tincturen. Een aantal voorbeelden van kruiden die wij verkopen zijn: kurkuma, mariadistel, ginseng, ashwagandha en cranberry.