Liposomaal

Als je kiest voor een voedingssupplement, wil je natuurlijk dat de werkzame stoffen effectief worden opgenomen in het lichaam. Bij liposomale supplementen zitten de nutriënten verpakt in kleine, vetachtige bolletjes: de liposomen. Liposomale supplementen hebben een hoge biologische beschikbaarheid.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Meer over Liposomaal

 

Wat zijn liposomale voedingssupplementen?

Liposomen zijn kleine bolletjes met een holle binnenkant. De bolletjes zijn opgebouwd uit twee lagen fosfolipiden en lijken op onze eigen lichaamscellen. De holle binnenkant van een liposoom kan worden gevuld met nutriënten, zoals vitamines of mineralen. De lagen fosfolipiden van liposomen worden gemaakt van zonnebloem lecithine. Hoe kleiner de liposoom, hoe beter de opname van de nutriënten. 

 

Hoe worden liposomale voedingssupplementen opgenomen?

Liposomen hebben als unieke eigenschap dat ze de nutriënten binnenin beschermen tegen vroegtijdige afbraak in ons spijsverteringsstelsel. Liposomale voedingssupplementen kunnen onaangetast door het maagzuur verder naar de darmen, waar ze gemakkelijk worden door de darmwand heen kunnen.

Doordat liposomen lijken op lichaamscellen, worden ze ook als zodanig herkend door het lichaam. Liposomen worden daarom niet aangevallen door bacteriën. Liposomale supplementen hebben dus een zeer hoge biologische beschikbaarheid en zijn zeer bruikbaar in het lichaam. 

 

Wat zijn de voordelen van liposomale voedingssupplementen?

Liposomen zorgen voor een zeer goede opname van de werkzame stoffen binnenin. Liposomale supplementen zijn daardoor over het algemeen minder hoog gedoseerd dan normale supplementen en je hoeft er ook minder van in te nemen.

De vloeibare vorm van onze liposomale supplementen maakt ze daarnaast zeer geschikt voor mensen die moeite hebben met het innemen van capsules of tabletten.

Liposomale supplementen helpen je ten slotte om een tekort aan een bepaalde voedingsstof zeer snel en effectief aan te vullen. Klachten kunnen dus sneller worden verholpen.

 

Liposomale voedingssupplementen kopen?

Ons assortiment liposomale producten bestaat uit verschillende liposomale supplementen, zoals liposomaal collageen, liposomale vitamines, zoals liposomaal vitamine D3 en liposomale mineralen, zoals liposomaal zink en liposomaal ijzer. Wij zijn zeer overtuigd van de werking van liposomen en zijn daarom bezig om ons assortiment liposomale producten steeds verder uit te breiden.