Ontvang twee gratis bio vruchtensapjes bij elke bestelling vanaf €50, Shop hier.

Collageen

Collageen is een eiwit dat een belangrijke rol speelt in ons hele lichaam. Vanaf het 25e levensjaar maakt het lichaam minder collageen aan en daarom kiezen veel mensen voor een collageen supplement. Ons collageen aanbod bestaat uit diverse collageen poeders, collageen capsules en collageen drinks.

1-8 van 17 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1-8 van 17 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Meer over Collageen supplement kopen? | Mattisson

 

Wat is collageen?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam en het belangrijkste eiwit in onze bindweefsels. Collageen wordt aangemaakt door het lichaam, maar vanaf het 25e levensjaar neemt deze aanmaak geleidelijk af. Collageen afname is medeverantwoordelijk voor de vorming van rimpels, de afname van spieren en het minder soepel worden van de gewrichten.

 

Waar is collageen goed voor?

Collageen is een complete eiwitbron en bevat 18 aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen voor veel weefsels in ons lichaam. Doordat collageen rijk is aan eiwitten draagt het bij aan de instandhouding van sterke botten en de instandhouding en groei van de spiermassa.

 

Welke types collageen zijn er?

Er zijn verschillende typen collageen, waarvan type 1 en type 2 de meest voorkomende vormen zijn. Collageen type 1 komt voor in de huid, haar, nagels, botten, gewrichtsbanden en kraakbeen. Collageen type 2 bevindt zich voornamelijk in de gewrichten, tussenwervelschijven, strottenhoofd, luchtpijp, ribben en neus.

 

Waar wordt collageen van gemaakt?

In ons assortiment vind je verschillende runder collageen en marine collageen poeders en capsules. Runder collageen is afkomstig uit het kraakbeen of de huid van runderen. De runderen grazen en worden bijgevoerd. De runderen worden niet gevaccineerd en krijgen geen antibiotica en/of groeihormonen. Marine collageen komt uit de huid van vissen. De vis is gekweekt in bassins in open water of van vangst van wilde vissen. Er worden geen pesticiden gebruikt. 

 

Wat is een collageen blend?

Een collageen blend bevat verschillende toevoegingen die een aanvulling kunnen vormen op het supplement. Wij verkopen verschillende collageen blends met toevoegingen als Vitamine C, Hyaluronzuur en Calcium.

 

Wat is gehydrolyseerd collageen?

Gehydrolyseerd houdt in dat het collageen enzymatisch afgebroken wordt, waardoor het opgesplitst wordt in kleinere ketens van aminozuren: de peptiden. In deze vorm is collageen makkelijk verteerbaar en wordt het snel opgenomen in de dunne darm.

 

Peptan

Peptan® is het wereldwijde Collageen peptides merk. Het is speciaal ontwikkeld om verschillende gezondheids- en functionele voordelen te leveren. Peptan® garandeert een hoge zuiverheid en een zeer hoge biologische beschikbaarheid door de gehydrolyseerde vorm. Verschillende wetenschappelijke studies hebben de effectiviteit van Peptan® om een gezonde levensstijl te ondersteunen bewezen.

 

Collageen supplement kopen?

Wij hebben een ruim aanbod aan collageen supplementen om uit te kiezen. Je kunt bij ons terecht voor marine collageen poeder, marine collageen capsules, runder collageen poeder, runder collageen capsules en verschillende collageen blends. Wij hebben ook liposomale collageen drinks in ons assortiment.