Omega 3

Omega 3 vetzuren zijn essentiële, meervoudig onverzadigde vetzuren met belangrijke functies in ons lichaam. Een omega 3 supplement kan ondersteunen bij het behouden van een gunstige vetzuurbalans. Voorbeelden van omega 3 supplementen zijn visolie, levertraanolie en omega 3 algenolie. 

Pagina

11-19 van 19 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

11-19 van 19 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Omega 3

 

Wat zijn Omega 3 vetzuren?

Omega 3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Omega 3 vetzuren worden ook wel essentiële vetzuren genoemd. Essentieel betekent dat het lichaam deze vetzuren niet zelf aan kan maken en we ze binnen moeten krijgen via voeding.

 

Waar zit Omega 3 in?

Je vindt Omega 3 vetzuren voornamelijk in vette vissoorten, plantaardige oliën zoals lijnzaadolie, walnoten, avocado en groene bladgroenten.

 

Waar is Omega 3 goed voor?

De bekendste Omega 3 vetzuren zijn ALA, EPA en DHA. ALA is een plantaardige vorm van Omega 3 die bijdraagt tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. EPA en DHA komen voor in verschillende vissoorten. EPA en DHA dragen bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk. Ook hebben EPA en DHA een gunstige werking op het hart. Daarnaast is DHA goed voor het gezichtsvermogen.

 

Plantaardige Omega 3

Vissen maken zelf geen EPA en DHA aan, maar halen het uit algen. Algenolie is een natuurlijke bron van Omega 3 en het plantaardige alternatief voor Omega 3 visolie. Chiazaad, lijnzaad en hennepzaad zijn andere voorbeelden van plantaardige bronnen van Omega 3.

 

Omega 3 supplementen

Voor een goede vetzuurbalans is het belangrijk dat er een gunstige verhouding is tussen Omega 3 vetzuren en Omega 6 vetzuren in het lichaam. Aangezien onze voeding naar verhouding veel Omega 6 vetzuren bevat, kan een Omega 3 supplement ondersteunen bij het behouden van de juiste vetzuurbalans.  

 

Omega 3 supplement kopen?

Wij hebben een ruim assortiment aan Omega 3 producten dat onder andere bestaat uit vegan Omega 3 algenolie, Omega 3 visolie, lijnzaad en chiazaad.