Belangrijke veiligheidswaarschuwing Magnesium Citraat. Klik hier

Vitamine D

Vitamine D

Vitamine D speelt een rol bij verschillende lichaamsfuncties, waaronder het immuunsysteem. Omdat er zonlicht nodig is om vitamine D te produceren, kan een vitamine D supplement helpen om je vitamine D op peil te houden tijdens de wintermaanden. Kies voor vitamine D3 capsules, vitamine D3 tabletten of liposomaal vitamine D3.

Je gekozen filters:
 1. Producttype
  Tabletten
 2. Vrij van
  Schaaldier
 3. Vrij van
  Lupine
Filteren

1 product

Van hoog naar laag sorteren
 1. Vitamine D3 25mcg - 300 tabletten
  Vitamine D3 25mcg - 300 tabletten
  € 18,95

1 product

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Vitamine D

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D wordt ook wel de zonnevitamine genoemd. Zonneschijn is namelijk de belangrijkste bron van vitamine D en onder invloed van zonlicht maakt het lichaam zelf vitamine D aan in de huid. Vitamine D komt ook voor in dierlijke producten als vlees, vis en eieren. Van nature komt vitamine D weinig voor in plantaardige voeding.

 

Waarom is vitamine D belangrijk?

Vitamine D is van belang voor veel verschillende lichaamsfuncties. Het draagt bij tot de instandhouding van normale botten, draagt bij tot de opname van calcium en fosfor uit de voeding, heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en helpt bij het celdelingsproces. Een tekort aan vitamine D kan diverse klachten veroorzaken.

 

Vitamine D tekort?

In de wintermaanden is het korter licht, is de zonsterkte lager en komen we minder buiten. Het risico op een vitamine D tekort ligt in deze periode dan ook op de loer. Een eenvoudige manier om voldoende vitamine D binnen te krijgen tijdens de donkere maanden is door het nemen van een vitamine D supplement. Ook jonge kinderen, mensen met een getinte huid en zwangere vrouwen hebben meer vitamine D nodig dan zij uit zonlicht kunnen halen. Het wordt deze mensen dan ook het hele jaar door aangeraden om een vitamine D supplement te nemen.

 

Vitamine D supplement kopen?

Mattisson heeft diverse vitamine D supplement in het assortiment, waaronder (vegan) vitamine D3 capsules of tabletten, liposomaal vitamine D3 en liposomaal vitamine D3 & K2.