Vitamines

Vitamines

Vitamines komen voor in plantaardige en dierlijke producten en zijn essentieel voor het functioneren van het lichaam. Omdat het niet altijd lukt om via voeding voldoende vitamines binnen te krijgen kan het raadzaam zijn om extra vitamines in te nemen. Wij verkopen verschillende vitamines, waaronder vitamine B12, vitamine C en vitamine D.

Je gekozen filters:
  1. Producttype
    Tabletten
  2. Vrij van
    Selderij
  3. Vrij van
    Soja
Filteren

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Vitamines

 

Wat zijn vitamines?

Vitamines zijn organische verbindingen die ook wel micronutriënten worden genoemd. Vitamines zitten in plantaardige en dierlijke producten en we zijn afhankelijk van voeding om aan de dagelijkse vitaminebehoefte te komen. Het lichaam kan namelijk slechts in beperkte mate zelf vitamines aanmaken. Vitamines zijn erg belangrijk voor de gezondheid en het lichaam heeft vitamines nodig om goed te kunnen functioneren. 

 

Welke vitamines zijn er?

Er zijn dertien verschillende vitamines die elk op hun eigen manier bijdragen aan processen in het lichaam. Negen vitamines zijn in water oplosbaar (vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12 en vitamine C) en vier in vet oplosbaar (vitamine A, D, E & K).

In water oplosbare vitamines komen vooral voor in het vocht van voeding en worden niet of nauwelijks opgeslagen in het lichaam. Het is daarom erg belangrijk om dagelijks genoeg van deze vitamines binnen te krijgen. Vitamine B12 is een uitzondering en wordt wel voor langere tijd opgeslagen in het lichaam.

In vet oplosbare vitamines komen voor in de vetten van voedingsmiddelen en kunnen over het algemeen beter worden opgeslagen in het lichaam. 

 

Voeding en vitamines

Onze voeding bepaalt voor een groot deel onze gezondheid. Via gezonde en gevarieerde voeding zouden we in theorie voldoende essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamines, binnen moeten krijgen. Toch zijn er veel gevallen waarin mensen via normale voeding niet aan de dagelijkse vitaminebehoefte komen. Mensen die eenzijdig eten of een dieet volgen kunnen baat bij hebben bij vitamine suppletie en dit geldt ook voor vegetariërs, veganisten en mensen die weinig buiten komen. 

 

Vitamines kopen?

Als je er zeker van wilt zijn dat je genoeg vitamines binnenkrijgt kun je kiezen voor een vitamine supplement. Wij verkopen diverse vitamine tabletten, vitamine capsules, vitamine poeders en liposomale vitamines. Je kunt in onze webshop onder andere terecht voor vitamine B12, vitamine C, vitamine D3 en vitamine K2. Bekijk het aanbod!