Gebruik de code GRATISGEMBER voor een gratis fles Ginger Boost bij elke bestelling vanaf €75.

Kombucha

Kombucha

Kombucha is een gefermenteerde drank met een friszure smaak. Kombucha staat niet alleen bekend om zijn bijzondere smaak, maar ook om de probiotische eigenschappen die aan de drank worden toegekend. Bij Mattisson vind je kombucha’s in verschillende verrassende smaken.

Je gekozen filters:
 1. Vrij van
  Gluten
 2. smaak
  Green tea Balance
Filteren

1 product

Van hoog naar laag sorteren
 1. Biologische Kombucha - Green tea Balance - 500 ml
  Biologische Kombucha - Green tea Balance - 500 ml
  € 3,89

1 product

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Kombucha

 

Wat is kombucha?

Kombucha is een friszure gefermenteerde drank, gemaakt van thee, suiker en een levend ferment (bacteriën en gisten). Kombucha wordt al eeuwenlang gedronken en is tegenwoordig ook in de westerse wereld erg populair. 

 

Hoe wordt kombucha gemaakt?

Kombucha wordt gemaakt door bacteriën en gisten toe te voegen aan thee met suiker. Het levende ferment ‘eet’ de suikers op, waardoor een lichte bruis en een zurige smaak ontstaan. Bij het bereiken van de juiste zuurgraad kan de kombucha gedronken worden.

 

Zit er alcohol in kombucha?

Als gevolg van het natuurlijke brouwproces van kombucha kan er een beetje alcohol ontstaan. Dit is echter zo weinig dat kombucha officieel niet wordt gezien als alcoholische drank. Kombucha is daarom veilig voor zwangere vrouwen en kinderen.

 

Hoe smaakt kombucha?

Kombucha heeft een friszure smaak, te vergelijken met appelcider. Hoe langer je kombucha laat fermenteren, hoe meer suikers worden omgezet in koolzuur en hoe frisser en zuurder de kombucha zal smaken. Door kombucha met bijvoorbeeld fruit te mengen kunnen er oneindig veel nieuwe smaken worden gecreëerd. 

 

Wat zijn de voordelen van kombucha?

Kombucha is een verfrissend drankje, maar in tegenstelling tot normale frisdrank zitten er geen smaakversterkers in en bijna geen suiker. Een ander voordeel van kombucha: gefermenteerde voeding zou een positieve werking op de balans tussen goede en slechte bacteriën in onze darmen hebben (probiotische eigenschappen).  

 

Kombucha kopen?

Bij Mattisson kun je kiezen uit kombucha’s met diverse smaken: rooibos & rozemarijn, groene thee & bloesem, groene thee en gember & matcha.