Ontvang twee gratis bio vruchtensapjes bij elke bestelling vanaf €50, Shop hier.

MCT

MCT olie is een populair product dat veel mensen toevoegen aan een smoothie of gebruiken om bulletproof koffie mee te maken. MCT vetten worden snel opgenomen door het lichaam en omgezet tot energie. In ons assortiment vind je verschillende varianten MCT olie en MCT poeder.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Meer over MCT - Oliën - Voeding & Dranken

 

Wat zijn MCT vetten?

MCT is een afkorting voor Medium Chain Triglycerides, ofwel middellange keten vetzuren. In onze dagelijkse voeding komen veel lange keten vetzuren voor. MCT vetten worden echter sneller opgenomen in het lichaam en omgezet naar energie dan lange keten vetzuren. Caprylzuur, caprinezuur en laurinezuur zijn MCT vetten. 

 

Wat zijn de voordelen van MCT vetten?

MCT’s worden makkelijker in de darmen opgenomen en sneller door de lever gemetaboliseerd dan lange keten vetzuren. MCT vetten zijn sneller als energie voorhanden en worden minder snel in het lichaam opgeslagen als vet.

 

MCT olie 

MCT olie wordt gemaakt van kokosnoten. Kokosolie bestaat voor een groot deel uit verschillende MCT’s. MCT olie heeft een neutrale smaak en kan koud of warm gebruikt worden ter vervanging van andere vetten. Wij verkopen verschillende varianten MCT olie, waaronder MCT olie C8 en een MCT olie blend.

 

MCT poeder

Naast MCT olie kan je ook kiezen voor (vegan) MCT poeder. MCT poeder heeft een licht zoete, melkachtige smaak en is een goede vervanging van melk(poeder) in de koffie. MCT poeder kan ook worden toegevoegd aan een smoothie of muesli ontbijt.