GRATIS Living Lemonade bij elke bestelling vanaf €25! Shop nu

Vrouw

Hoewel we de voedingsstoffen die we nodig hebben uit een gezond dieet kunnen halen, zijn er bepaalde momenten waarop we extra ondersteuning nodig hebben om aan de dagelijkse behoefte te komen. Vrouwen hebben tijdens bepaalde fasen van hun leven behoefte aan specifieke micronutriënten en kunnen op deze momenten baat hebben bij een voedingssupplement.

Pagina

1-10 van 31 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Dennenpollen Tinctuur - 10 ml
  Dennenpollen Tinctuur - 10 ml
  € 29,95
 2. Cranberry D-Mannose poeder - 100 g
  Cranberry D-Mannose poeder - 100 g
  € 24,95
 3. Ayurvedische Shatavari 450mg - 120 tabletten
  Ayurvedische Shatavari 450mg - 120 tabletten
  € 19,49
 4. Biologische Fenegriek 330mg - 120 capsules
  Biologische Fenegriek 330mg - 120 capsules
  € 16,95
 5. Vegan Vitamine D3 25mcg - 120 capsules
  Vegan Vitamine D3 25mcg - 120 capsules
  € 18,95
 6. Biologische Cranberry poeder - 125 g
  Biologische Cranberry poeder - 125 g
  € 19,49
 7. Calcium Citraat poeder - 125 g
  Calcium Citraat poeder - 125 g
  € 8,95
 8. Biologische Ashwagandha poeder - 200 g
  Biologische Ashwagandha poeder - 200 g
  € 12,95
 9. Magnesium Citraat poeder - 15% elementair Magnesium - 200 g
  Magnesium Citraat poeder - 15% elementair Magnesium - 200 g
  € 10,95
 10. Biologische Soja Lecithine-96 poeder - 200 g
  Biologische Soja Lecithine-96 poeder - 200 g
  € 17,95
Pagina

1-10 van 31 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Vrouw

 

Supplementen voor vrouwen

Vrouwen verschillen op veel manieren van mannen. Niet alleen qua lichaamsbouw, maar ook wat betreft de behoefte aan voedingsstoffen. Tijdens verschillende levensfases hebben vrouwen specifieke nutriënten nodig om de gezondheid te ondersteunen. Denk hierbij aan voedingsstoffen voor een goede hormoonbalans en ondersteuning tijdens de zwangerschap en overgang. Mattisson heeft verschillende producten voor de vrouw in het assortiment, waaronder vitamines, mineralen, antioxidanten en kruidenextracten.


Supplementen voor een goede hormoonbalans

Voor vrouwen zijn bepaalde voedingsstoffen extra belangrijk omdat ze een rol spelen bij de hormoonhuishouding. Een optimale inname en opname van deze essentiële nutriënten is soms lastig, ook bij een gezond en uitgebalanceerd voedingspatroon. Supplementen voor de hormoonbalans kunnen helpen bij het verminderen van PMS (premenstrueel syndroom) klachten, menstruatiepijn en vermoeidheid. Voorbeelden van voedingsstoffen die van belang zijn voor de hormoonhuishouding zijn magnesium, ijzer, calcium, foliumzuur (vitamine B11), vitamine B6 en zink. 


Supplementen tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om voldoende essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. Je moet deze immers delen met je kleintje in je buik. Soms is het nodig om een supplement te slikken om aan de dagelijkse behoefte te komen. Ook na de bevalling kunnen vrouwen nog worstelen met opgebouwde tekorten aan vitamines en mineralen tijdens de zwangerschap (postnatale depletie). Deze tekorten kunnen leiden tot hormonale klachten, vermoeidheid en stress. Voedingsstoffen om extra op te letten tijdens (en na) de zwangerschap zijn foliumzuur, vitamine D, ijzer, magnesium, calcium, zink en vitamine C.


Supplementen tijdens de overgang

Gedurende de overgang verandert er heel veel in het lichaam van de vrouw. De overgangsverschijnselen die hierbij komen kijken kunnen erg vervelend zijn en kunnen het dagelijks leven enorm beïnvloeden. Denk aan opvliegers, haarverlies, slaapproblemen, gewichtstoename en mentale klachten. Tijdens de menopauze wordt de behoefte aan bepaalde voedingsstoffen, zoals ijzer, minder, terwijl de behoefte aan andere nutriënten juist toeneemt. gedurende de overgang worden vitamine D, calcium, magnesium, omega vetzuren door veel vrouwen als supplement ingenomen. Ook isoflavonen zoals soja lecithine kunnen ondersteuning bieden tijdens de overgang. Dit zijn plantaardige stoffen die een vergelijkbare werking hebben als het vrouwelijke hormoon oestrogeen.