verberg productcategorieen

universalhealthstyle

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat zorgt voor de cohesie, elasticiteit en regeneratie (herstel) van al onze bindweefsels, waaronder huid, pezen, gewrichtsbanden, kraakbeen en botten. Collageen is sterk en flexibel.

Collageen wordt tot het 25e levensjaar aangemaakt in ons lichaam daarna neemt dit geleidelijk  aan af. Collageen afname in ons lichaam is mede verantwoordelijk voor onder andere de vorming van rimpels, afname van spieren en het minder soepel worden van gewrichten.

Er zijn veel verschillende soorten collageen in ons lichaam. Van het totaal aantal collageen is 90% type I. Type I collageenvezels zijn sterk en kunnen worden uitgerekt zonder dat zij breken. Eiwitten dragen bij tot de groei en instandhouding van de spiermassa.

Verschillende cellen in onze lichaamsweefsels zijn verantwoordelijk voor de productie van collageen. De cellen gebruiken specifieke aminozuren en peptides als bouwstenen voor de productie van de grote collageen triple helix structuur. Deze structuur zorgt voor sterke vezels, weefselondersteuning, flexibiliteit en het vermogen om krachten te weerstaan.

Wij hebben 4 Collageen producten ontwikkeld. Allemaal Collageen Type 1. Het gaat om een Vis en Rund variant. Daarnaast hebben we twee blend varianten.

Introductie korting!
Met de kortingscode: collageen ontvangt u tot en met 31 mei 2019 15% korting.

 

Runder Collageen Peptides Peptan®
100% Runder Collageen

Runder Collageen Petides Peptan® Blend
Bestaat uit Runder Collageen met Calcium, MSM, Vitamine C, Magnesium en Hyaluronzuur.

Vis Collageen Peptides Peptan®
100% Vis Collageen

Vis Collageen Peptides Peptan® Blend
Bestaat uit Vis Collageen met Vitamine C en Hyaluronzuur. Vrij van conserveringsmiddelen.

 

 

Gehydrolyseerd’ betekent dat het enzymatisch afgebroken wordt, waardoor het collageen opgesplitst wordt in kleinere ketens van aminozuren, de peptiden. Daardoor is het makkelijk verteerbaar en wordt het snel opgenomen in de dunne darm.

Vitamine C draagt bij tot de vorming van collageen voor de normale werking van het kraakbeen, de huid en de botten.

Eiwitten dragen bij tot de groei en instandhouding van de spiermassa.

Hyaluronzuur (is een lichaamseigen stof) kan de huid hydrateren en de gewrichten ondersteunen.