Vegan Omega-3 Algenolie - DHA 210mg & EPA 70mg - 120 capsules

Vegan Omega-3 Algenolie - DHA 210mg & EPA 70mg - 120 capsules

Voeg toe aan verlanglijst
€ 32,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

 Wat is Algenolie?

Algen zijn microscopisch kleine plantjes, staan helemaal onderaan de voedselketen en zijn de primaire bron van de omega 3-vetzuur DHA. Algen maken zelf Omega- 3 vetzuren aan en zijn het voedsel voor vette vissoorten als haring en sardientjes, die daardoor rijk zijn aan Omega 3.  
Vegan Algenolie is een Omega 3 supplement van duurzaam gekweekte algen. Het fermentatieproces van de algen vindt plaats in een gesloten zuivere omgeving. De algenolie is hiermee vrij van verontreiniging.

EPA & DHA

EPA en DHA zijn Omega 3-vetzuren die bijdragen tot de instandhouding van de normale bloeddruk (bij inname van 3 gram EPA en DHA per dag, niet meer dan 5 gram gecombineerd innemen). Ook hebben EPA en DHA een gunstige werking op het hart (bij dagelijkse inname van 250 mg EPA & DHA per dag). Daarnaast is DHA goed voor de hersenen en het gezichtsvermogen (bij inname van 250 mg DHA per dag).

Dit voedingssupplement bevat 210 mg DHA & 70 mg EPA per capsule.  

Wat is het verschil tussen Visolie en Algenolie?

Visolie en algenolie bestaat beide uit omega 3-vetzuren. Het verschil zit hem in het feit dat visolie wordt gewonnen uit vette vissoorten zoals, zalm, makreel en tonijn. Algenolie wordt gewonnen uit algen. Algenolie is een plantaardig alternatief voor visolie.  

Voordelen aan het gebruik van Algenolie t.o.v. Visolie 

uurzaam en Vegan alternatief voor visolie supplementen 
Gekweekt in gesloten zuivere omgeving 
Geen (of minder) last van oprispingen

TOTOX-waarde Algenolie 

De TOTOX-waarde (totale oxidatiewaarde) geeft de mate van vetzuuroxidatie aan. Deze waarde heeft niets te maken met bederf, maar met hoe oud de olie is. Naarmate de olie ouder is, wordt de TOTOX-waarde hoger. De Europese richtlijn is vastgesteld op een maximale TOTOX-waarde van 26. Onze algenolie heeft een TOTOX-waarde van <6.   
 
Het kan per persoon verschillen hoe er op de TOTOX-waarde wordt gereageerd: sommige mensen hebben nergens last van bij een hoge TOTOX-waarde, terwijl anderen bij een lage TOTOX-waarde al last krijgen van oprispingen.  
 
Sommige merken gebruiken chemische middelen om de TOTOX-waarde van algen- of visoliën naar beneden te krijgen en laag te houden. Wij hebben deze chemische middelen niet in onze capsules zitten.  

Aanbevolen gebruik

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

1-2 vegetarische capsules per dag, in zijn geheel doorslikken met water, bij voorkeur bij een maaltijd. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten Omega-3 Algenolie van Schizochytrium sp. Algae (Algenolie, gemengde tocoferolen, rozemarijn-extract, ascorbylpalmitaat), vegetarische capsule (gemodificeerd maïszetmeel, glycerol, carrageen
voedingswaarde pervegetarische capsule
algenolie600 mg
omega-3 DHA210 mg
omega-3 EPA70 mg

Specificaties

Meer informatie
inhoud120 caps
ProductkenmerkVegan
EAN-code8717677969203
SKUMT1473

Reviews