Omega 3-6-9 - Vis- teunisbloem- en lijnzaadolie - 60 capsules

Omega 3-6-9 - Vis- teunisbloem- en lijnzaadolie - 60 capsules

Voeg toe aan verlanglijst
€ 18,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Omega 3-6-9 Vis-, Teunisbloem en lijnzaadolie supplement

Dit Omega 3-6-9 supplement bevat essentiële (Omega 3) en niet-essentiële vetzuren (Omega 6 en 9). De capsules bevatten een blend van zowel dierlijke als plantaardige oliën.

Visolie

Visolie bevat hoogwaardige zuivere visolie en bevat 180 mg EPA, 120 mg DHA (totaal 600 mg Omega 3) per capsule. Daarnaast is er ook extra vitamine E toegevoegd om het product te beschermen tegen oxidatie.

Lijnzaadolie

Lijnzaad is afkomstig van het vlas, een gewas dat voorkomt in verschillende rassen. Lijnzaadolie bevat het omega 3 vetzuur ALA. Dat staat voor Alfa Linoleenzuur. ALA behoort tot de korte vetzuren en zit in nog veel meer plantaardige bronnen, zoals avocado’s en walnoten. ALA is een voorloperstof van de omega 3 vetzuren EPA en DHA, je lichaam zorgt voor deze omzetting. ALA draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed (bij 200 mg per dag). Lijnzaadolie ondersteunt de gemoedstoestand en de gezondheid van hart en bloedvaten.

Teunisbloemolie

Teunisbloemolie is een van de rijkste bronnen van het omega 6 vetzuur GLA, oftewel Gamma- Linoleemzuur. Deze vorm van omega 6 komt nauwelijks in onze voeding voor en kan van toegevoegde waarde zijn voor de gezondheid. Teunisbloemolie ondersteunt een normale huid en haargroei*, de gezondheid van hart en bloedvaten*, het immuunsysteem* en een normale menstruele balans. *

Wat zijn Omega-3 vetzuren?

Omega-3 vetzuren zijn onverzadigde vetten die net als vitaminen en mineralen essentieel zijn in het lichaam. Essentieel betekent dat het lichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken en je deze dus via voeding binnen moet zien te krijgen. Dit kan middels het twee keer peer week eten van vette vis. Omega 3 komt voor in 3 soorten: korte vetzuren (ALA) en twee langere vetzuren (EPA) en (DHA). ALA-vetzuur zit in allerlei plantaardige bronnen en de langere vetzuren EPA en DHA komen alleen voor in visolie en algenolie. 

Werking van de vetzuren

ALA draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed (bij 200 mg per dag). DHA draagt bij tot de instandhouding van een normale hersenfunctie en een normaal gezichtsvermogen (bij 250mg per dag). DHA en EPA dragen bij tot een normale functie van het hart (bij 250mg EPA & DHA per dag). * 
 
*evaluatie van gezondheidsclaim is nog lopende.  
 

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

1 -2 x daags 1 capsule innemen met water. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Koel, droog en afgesloten bewaren.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Buiten bereik van kinderen houden. 

*Geoorloofde EFSA claims

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten Overige Ingrediënten (hulpstoffen): gelatine
voedingswaarde percapsule
teunisbloemolie332 mg
lijnzaadolie332 mg
omega-3322 mg
omega-3 DHA120 mg
omega-3 EPA180 mg
omega-6318 mg
omega-986 mg
vitamine E3,35 mg 28%

Specificaties

Meer informatie
inhoud60 caps
EAN-code8717677965779
SKUMT2331
allergenenVis

Reviews