Gebruik de code GRATISGEMBER voor een gratis fles Ginger Boost bij elke bestelling vanaf €75.

Mineralen

Mineralen

Mineralen zijn belangrijke voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om te groeien en gezond te blijven. Verschillende benodigde mineralen en spoorelementen kan het lichaam niet zelf aanmaken en moeten uit andere bronnen worden gehaald. Het kan een uitdaging zijn om via voeding voldoende mineralen binnen te krijgen. Bij ons kun je terecht voor voor onder andere magnesium, calcium, ijzer en zink supplementen.

Pagina

1-10 van 26 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Vegan Liposomaal Zink + Vitamine C - 250ml
  Vegan Liposomaal Zink + Vitamine C - 250ml
  € 34,95
 2. Liposomaal Magnesium Bisglycinaat - 11% Elementair Magnesium - 250 ml
  Liposomaal Magnesium Bisglycinaat - 11% Elementair Magnesium - 250 ml
  € 34,95
 3. Vegan Liposomaal IJzer + Vitamine C - 250ml
  Vegan Liposomaal IJzer + Vitamine C - 250ml
  € 28,95
 4. Zink Gluconaat 25 mg - 60 tabletten
  Zink Gluconaat 25 mg - 60 tabletten
  € 5,95
 5. Magnesium Citraat - 200 mg elementair Magnesium - 60 tabletten
  Magnesium Citraat - 200 mg elementair Magnesium - 60 tabletten
  € 12,95
 6. Organisch Silicium 70 mg
  Organisch Silicium 70 mg
  Vanaf € 16,95
 7. Magnesium Citraat 400mg
  Magnesium Citraat 400mg
  Vanaf € 8,95
 8. Calcium Citraat poeder - 125 g
  Calcium Citraat poeder - 125 g
  € 12,95
 9. Natriumbicarbonaat 800mg - 120 capsules
  Natriumbicarbonaat 800mg - 120 capsules
  € 18,95
 10. Vegan Aquamin Magnesium - 90 capsules
  Vegan Aquamin Magnesium - 90 capsules
  € 14,95
Pagina

1-10 van 26 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Mineralen

 

Wat zijn mineralen?

Mineralen zijn voedingsstoffen die het lichaam in kleine hoeveelheid nodig heeft om goed te kunnen functioneren en worden ook wel micronutriënten genoemd. De essentiële mineralen zijn onder te verdelen in macro elementen (mineralen) en spoorelementen (sporten). Beide groepen mineralen zijn even belangrijk, al heb je van spoormineralen minder nodig dan van macromineralen. Voorbeelden van mineralen zijn magnesium en calcium en voorbeelden van spoorelementen zijn ijzer en zink. 

 

Waar komen mineralen vandaan?

In tegenstelling tot vitamines zijn mineralen afkomstig uit de dode natuur. Planten nemen mineralen op uit de bodem en dieren zijn afhankelijk van voeding en water voor de mineralenbehoefte. Mensen halen mineralen uit verschillende plantaardige en dierlijke voedingsproducten.

 

Waarvoor heeft je lichaam mineralen nodig?

Elk type mineraal draagt op zijn eigen manier bij aan het functioneren van het lichaam. Een mineralentekort kan daarom de normale werking van het lichaam negatief beïnvloeden. Mineralen en spoorelementen zijn onder meer nodig voor de opbouw van weefsels, de stofwisseling, de stevigheid van botten en het functioneren van het zenuwstelsel. 

 

Welke mineralen heeft je lichaam nodig?

Magnesium, kalium, calcium, fosfor, chloor en natrium zijn essentiële mineralen voor ons lichaam. Wat betreft de spoorelementen zijn dit ijzer, zink, koper, selenium, jodium, mangaan, chroom en fluoride. Elk mineraal heeft zijn eigen belangrijke functie in het lichaam. 

 

Hoe herken je een mineralentekort?

Mineraal tekorten kunnen ontstaan door een ongezond of eenzijdig voedingspatroon, maar ook door ziekte. Afhankelijk van het mineraal waar je een tekort aan hebt kunnen klachten ontstaan zoals tintelingen in de ledematen, spierkrampen, een verminderd immuunsysteem, vermoeidheid en een slechte concentratie. 

 

Mineralen kopen?

Gezonde en gevarieerde voeding kan het lichaam voorzien van de belangrijke mineralen en spoorelementen. Het eten en drinken dat we consumeren bevat kleine hoeveelheden mineralen en spoorelementen, maar het kan voorkomen dat we hier via voeding niet genoeg van binnenkrijgen. Je kunt dit tekort aan mineralen eenvoudig aanvullen met een supplement. In onze webshop kun je terecht voor mineraal supplementen in poedervorm, capsules, tabletten of druppels.