Collageen

Collageen

 

Collageen is een eiwit dat een belangrijke rol speelt in ons hele lichaam. Vanaf het 25e levensjaar maakt het lichaam minder van dit eiwit aan en om een tekort te voorkomen kan je kiezen voor een supplement. Ons assortiment bestaat uit diverse collageen poeders, capsules en drinks, elk met verschillende voordelen.

 

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Marine Collageen Peptan® Blend - MSC - 300 g
  Marine Collageen Peptan® Blend - MSC - 300 g
  € 39,95
 2. Runder Collageen Blend Peptan® Type I - 180 capsules
  Runder Collageen Blend Peptan® Type I - 180 capsules
  € 23,95
 3. Marine Collageen Blend Peptan® Type I - 180 capsules
  Marine Collageen Blend Peptan® Type I - 180 capsules
  € 24,95
 4. Collageen Latte - Cappuccino smaak - 180 g
  Collageen Latte - Cappuccino smaak - 180 g
  € 14,95
 5. Runder Collageen Poeder Peptan® Puur - 300 g
  Runder Collageen Poeder Peptan® Puur - 300 g
  € 21,95
 6. Marine Collageen Poeder Peptan® Puur - 300 g
  Marine Collageen Poeder Peptan® Puur - 300 g
  € 32,95
 7. Runder Collageen Poeder Peptan® Blend - Vanille smaak - 300 g
  Runder Collageen Poeder Peptan® Blend - Vanille smaak - 300 g
  € 23,95
 8. Marine Collageen Poeder Peptan® Blend - 300 g
  Marine Collageen Poeder Peptan® Blend - 300 g
  € 34,95
 9. Runder Collageen Poeder Solugel® - Grass-Fed - 300 g
  Runder Collageen Poeder Solugel® - Grass-Fed - 300 g
  € 23,95
 10. Runder Collageen Poeder Peptan® Puur - 60 gram
  Runder Collageen Poeder Peptan® Puur - 60 gram
  € 4,95
 11. Collageen - Colartix®
  Collageen - Colartix®
  Vanaf € 44,95
 12. Vegan Collagen Alternative - 60 Capsules
  Vegan Collagen Alternative - 60 Capsules
  € 19,95
 13. Marine Collageen AlkaGreens poeder - 300 g
  Marine Collageen AlkaGreens poeder - 300 g
  € 29,95
 14. Vegan Reds Blend poeder - Collagen Alternative - 350 g
  Vegan Reds Blend poeder - Collagen Alternative - 350 g
  € 27,95

14 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Collageen

Wat is collageen?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam en het belangrijkste eiwit in onze bindweefsels. Het is zeer sterk en rekbaar en kunt dit eiwit eigenlijk zien als de lijm die het lichaam bij elkaar houdt. Collageen wordt aangemaakt door het lichaam, maar vanaf het 25e levensjaar neemt deze aanmaak geleidelijk af. Deze afname brengt verschillende gevolgen met zich mee, waaronder huidveroudering.

 

Waar is collageen goed voor?

Collageen is een complete eiwitbron en bevat 18 aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen voor veel weefsels in ons lichaam. Collageen speelt dan ook een belangrijke rol in het hele lichaam. Doordat het rijk is aan eiwitten draagt het bij aan de instandhouding van sterke botten en de instandhouding en groei van de spiermassa. Door samen te werken met elastine zorgt het er daarnaast van binnenuit voor dat de huid stevig en elastisch blijft.

 

Welke types collageen zijn er?

Er zijn verschillende typen collageen die verschillende functies hebben in het lichaam. Type 1 en type 2 zijn de belangrijkste en meest voorkomende vormen. Collageen type 1 komt voor in de huid, haar, nagels, botten, gewrichtsbanden en kraakbeen. Collageen type 2 bevindt zich voornamelijk in de gewrichten, tussenwervelschijven, strottenhoofd, luchtpijp, ribben en neus.

 

Wat zijn de gevolgen van collageen afname?

Vanaf het 25e levensjaar neemt de aanmaak van collageen geleidelijk af. De afname van dit eiwit heeft zichtbare en niet direct zichtbare (inwendige) gevolgen voor het hele lichaam. Het gaat hierbij om gevolgen als huidveroudering, waaronder rimpels en droogheid, maar ook de afname van spieren en minder soepel worden van gewrichten.  

 
Waarom zou ik kiezen voor een collageen supplement?

We kunnen niet tegengaan dat de collageen aanmaak vanaf een bepaalde leeftijd begint af te nemen. Wel kunnen we er zelf met de juiste voeding en/of suppletie voor zorgen dat er geen tekort van dit eiwit ontstaat. Het voordeel van een supplement is dat dit een hoge concentratie collageen bevat in een vorm die makkelijk kan worden opgenomen door het lichaam.

 
Waar worden collageen supplementen van gemaakt?

In ons assortiment vind je verschillende runder en marine collageen poeders en capsules. Runder collageen is afkomstig uit het kraakbeen of de huid van runderen. De runderen grazen en worden bijgevoerd. De runderen worden niet gevaccineerd en krijgen geen antibiotica en/of groeihormonen toegediend. Marine collageen komt uit de huid van vissen. De vis is gekweekt in bassins in open water of van vangst van wilde vissen. Er worden geen pesticiden gebruikt. 

 

Wat is een collageen blend?

Een blend bevat verschillende toevoegingen die een aanvulling kunnen vormen. Wij verkopen verschillende blends met toevoegingen als Vitamine C, Hyaluronzuur en Calcium. Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen, wat belangrijk is voor de botten. Hyaluronzuur is een hydrator die je vaak terugvindt in huidverzorgingsproducten. Calcium is nodig voor de instandhouding van sterke botten en is goed voor de spieren.

 

Wat is gehydrolyseerd collageen?

Gehydrolyseerd houdt in dat het eiwit enzymatisch afgebroken is, waarbij het opgesplitst wordt in kleinere ketens van aminozuren: de peptiden. In deze vorm is het eiwit makkelijk verteerbaar en wordt het snel opgenomen in de dunne darm. Gehydrolyseerde collageen wordt dus makkelijk opgenomen en hebben daardoor een snellere werking dan wanneer het lichaam de aminozuren zelf moet opsplisen.

 

Peptan Collageen

Peptan® is het wereldwijde collageen peptides merk. Het is speciaal ontwikkeld om verschillende gezondheids- en functionele voordelen te leveren. Peptan® garandeert een hoge zuiverheid en een zeer hoge biologische beschikbaarheid door de gehydrolyseerde vorm. Verschillende wetenschappelijke studies hebben de effectiviteit van Peptan® om een gezonde levensstijl te ondersteunen bewezen.

 

Collageen supplement kopen?

Wij hebben een ruim aanbod aan collageen producten om uit te kiezen. Je kunt bij Mattisson terecht voor marine en runder collageen poeder, runder en marine collageen capsules en verschillende blends. Elk product heeft zijn eigen voordelen, waarover je meer leest op de productpagina’s.