Marine Collageen Poeder Peptan® Blend - 300 g
Beschrijving
Wat is Collageen?
Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam. Je vindt het terug in onder meer de huid, gewrichten, botten, spieren en kraakbeen. Verschillende types collageen spelen een rol in verschillende delen van ons lichaam. Deze marine collageen bevat vis collageen peptides Type 1. Voor voeding en supplementen kan het eiwit worden gewonnen uit diverse natuurlijke bronnen, zoals vissen en runderen.
Wat is marine Collageen?
Marine collageen komt uit de huid van vissen. De vis is gekweekt in bassins in open water of gevangen in het wild. Er worden geen pesticiden gebruikt. Marine collageen wordt ook wel viscollageen genoemd.
Wat is het verschil tussen rundercollageen en viscollageen?
Rundercollageen en viscollageen zijn verschillende bronnen van dit waardevolle eiwit. Terwijl rundercollageen afkomstig is van de huid, botten en het kraakbeen van runderen, wordt viscollageen gewonnen uit schubben, huid en botten van vissen. Naast hun verschillende oorsprong hebben rundercollageen en viscollageen ook een andere aminozuursamenstelling.
Zowel runder- als viscollageen delen vergelijkbare gezondheidsvoordelen en werking. De keuze tussen runder- of viscollageen hangt af van individuele voorkeuren, afhankelijk van bijv. smaakvoorkeur, allergieën en dieetkeuzes.
Voordelen Collageen Blend
Collageen is rijk is aan eiwitten, welke bijdragen aan de instandhouding van sterke botten en de instandhouding en groei van de spiermassa.
Vitamine C, wat aan dit collageenpoeder is toegevoegd, draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de botten en het kraakbeen.
Peptan®
Peptan® is een wereldwijd bekend collageen peptides merk. Peptan® garandeert een hoge zuiverheid en een zeer hoge biologische beschikbaarheid door de gehydrolyseerde vorm. Verschillende wetenschappelijke studies hebben de effectiviteit van Peptan® bewezen.
Gebruik
Wij adviseren een inname cyclus van 36 dagen ‘op’ en 6 dagen ‘af’. Met deze rustperiode kun je je lichaam stimuleren om zelf collageen aan te maken. Meng het collageen poeder met sap of water. Ook is het mogelijk om het poeder te mengen met kwark of yoghurt.
Aanbevolen gebruik
Gebruik en bewaren
1 x daags 8 gram (2 ruime theelepels) oplossen in water, vruchtensap of een smoothie. Liefst een half uur voor de
maaltijd innemen. Wij adviseren de volgende inname cyclus: 36 dagen ‘op’ en 6 dagen ‘af’. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Dit product is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Met Vis Collageen peptides.
Opmerking
Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.
Veiligheid
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
Ingrediënten
ingrediënten | 98% Vis Collageen peptides Peptan® Type l F 2000 LD Hydrolysaat, Vitamine C, Hyaluronzuur. |
---|---|
voedingswaarde per | 100 g / 8 g |
energie | 1501.8 kJ, 353.4 kcal / 120.1 kJ, 28.3 kcal |
vet | 0 g |
vet waarvan verzadigd | 0 g |
koolhydraten | 0 g |
waarvan suikers | 0 g |
eiwitten | 88,3 g / 7,1 g |
vezels | 0 g |
zout | 0,6 g / 0 g |
alanine | 9,3 g / 0,7 g |
arginine | 8,7 g / 0,7 g |
asparaginezuur | 5,9 g / 0,5 g |
cysteïne | 0.0 g |
glutaminezuur | 11,3 g / 0,9 g |
glycine | 20,8 g / 1,7 g |
histidine | 1,1 g / 0,1 g |
hyaluronzuur | 1250 mg / 100 mg |
hydroxylysine | 1,0 g / 0,1 g |
hydroxyproline | 9,9 g / 0,8 g |
isoleucine | 1,1 g / 0,1 g |
leucine | 2,6 g / 0,2 g |
lysine | 3,3 g / 0,3 g |
methionine | 1,4 g / 0,1 g |
phenylalanine | 2,0 g / 0,2 g |
proline | 10,5 g / 0,8 g |
serine | 3,6 g / 0,3 g |
threonine | 2,8 g / 0,2 g |
tryptofaan | 0,0 g |
tyrosine | 0,3 g / 0,0 g |
valine | 2,2 g / 0,2 g |
vitamine C | 625 mg / 50 mg, 63% |
Specificaties
inhoud | 300 g |
---|---|
EAN-code | 8717677967971 |
SKU | MT3007 |
allergenen | Vis |