Gebruik de code GRATISGEMBER voor een gratis fles Ginger Boost bij elke bestelling vanaf €75.

Spirulina

Spirulina

Spirulina is een een blauw-groene zoutwateralg met een hoge concentratie aan chlorofyl, vitamines, mineralen, vezels, en enzymen. Spirulina bevat daarnaast alle essentiële aminozuren, waardoor het een volwaardige plantaardige eiwitbron is. Wij verkopen biologische Spirulina poeder, blue Spirulina en Spirulina tabletten.

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Biologische Spirulina poeder - 125 g
  Biologische Spirulina poeder - 125 g
  € 8,95
 2. Biologische Blue Spirulina Phycocyanine poeder - 15 g
  Biologische Blue Spirulina Phycocyanine poeder - 15 g
  € 18,95
 3. Biologische Spirulina 500mg - 240 tabletten
  Biologische Spirulina 500mg - 240 tabletten
  € 12,95
 4. Biologische Chlorella Spirulina 500mg - 240 tabletten
  Biologische Chlorella Spirulina 500mg - 240 tabletten
  € 18,95
 5. Blue Spirulina Phycocyanine 250mg - 30 capsules
  Blue Spirulina Phycocyanine 250mg - 30 capsules
  € 18,95

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Spirulina

 

Wat is Spirulina?

Spirulina (Arthrospira platensis) is een microscopisch blauwgroen zoutwateralgje met een zeer geconcentreerde voedingswaarde. Spirulina is onder meer rijk aan chlorofyl, vitamines, mineralen, vezels, essentiële aminozuren en enzymen. Spirulina is een volwaardige plantaardige eiwitbron en is daardoor zeer geschikt voor vegetariërs en veganisten.

 

Waar komt Spirulina vandaan?

Onze Spirulina komt uit China en heeft deels een gebroken celwand. Dit is belangrijk omdat ons lichaam zelf niet over het enzym beschikt dat deze celwand kan verbreken. Spirulina is verkrijgbaar als poeder, in capsule- en tabletvorm of in combinatie met de zoetwateralg Chlorella.

 

Wat is het verschil tussen Spirulina en Chlorella?

Spirulina wordt in supplementen vaak gecombineerd met de zoetwateralg Chlorella. De twee algen hebben veel overeenkomsten: ze zijn beiden rijk aan vitaminen, essentiële vetzuren, mineralen en eiwitten. Het voordeel van Spirulina is dat het alle essentiële aminozuren bevat, wat voornamelijk voor sporters en veganisten voordelig is. Chlorella bevat in verhouding weer meer vitamine B12, wat het met name voor veganisten een interessante keuze maakt. Vitamine B12 ondersteunt o.a. het energieniveau en helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen.