Spirulina

Spirulina

Spirulina is een een blauw-groene zoutwateralg met een hoge concentratie aan chlorofyl, vitamines, mineralen, vezels, en enzymen. Spirulina bevat daarnaast alle essentiële aminozuren, waardoor het een volwaardige plantaardige eiwitbron is. Wij verkopen biologische Spirulina poeder, blue Spirulina en Spirulina tabletten.

Meer over Spirulina

Wat is Spirulina?

Spirulina (Arthrospira platensis) is een microscopisch blauwgroen zoutwateralgje met een zeer geconcentreerde voedingswaarde. Het is een populair voedingssupplement vanwege zijn hoge voedingswaarden en mogelijke gezondheidsvoordelen. Spirulina is rijk aan essentiële voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vitamines B en K en mineralen zoals ijzer, magnesium en Kalium. Ook bevat spirulina antioxidanten, zoals bètacaroteen en Phycocyanine. Deze stof zorgt ervoor dat het zijn blauwgroene kleur krijgt. Spirulina is een volwaardige plantaardige eiwitbron en is daardoor zeer geschikt voor vegetariërs en veganisten.

 

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Spirulina?

Eiwitten dragen bij aan de instandhouding van sterke botten en ondersteunen snel herstel van de spieren na training. Vitamine B draagt bij aan een goede energievoorziening in de spieren en draagt onder andere bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem. Vitamine K helpt bij de normale bloedstolling en is van belang voor de samenstelling van de botten. IJzer draagt bij aan een normaal geheugen en helpt bij een normaal zuurstoftransport in het lichaam. Magnesium draagt bij aan een sterk gebit en ondersteunt de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Kalium helpt een normale bloeddruk in stand te houden en draagt bij tot de normale werking van de zenuwen.  

 

Waar komt Spirulina vandaan?

Mattisson Spirulina komt uit China en heeft deels een gebroken celwand. Dit is belangrijk omdat ons lichaam zelf niet over het enzym beschikt dat deze celwand kan verbreken. Spirulina is verkrijgbaar als poeder, in capsule- en tabletvorm of in combinatie met de zoetwater alg Chlorella.

 

Wat is het verschil tussen Spirulina en Chlorella?

Spirulina wordt in supplementen vaak gecombineerd met de zoetwater alg Chlorella. De twee algen hebben veel overeenkomsten: ze zijn beiden rijk aan vitaminen, essentiële vetzuren, mineralen en eiwitten. Het voordeel van Spirulina is dat het alle essentiële aminozuren bevat, wat voornamelijk voor sporters en veganisten voordelig is. Chlorella bevat in verhouding weer meer vitamine B12, wat het met name voor veganisten een interessante keuze maakt. Vitamine B12 ondersteunt o.a. het energieniveau en helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen.

 

Hoe gebruik je spirulina?

Spirulina kan op verschillende manieren worden gebruikt: 
Spirulina is vaak verkrijgbaar is poedervorm. Dit poeder kan je mengen met water, sap, smoothies, yoghurt of ander vloeibare voedingsmiddelen. Voeg een theelepel toe aan je drankje naar keuze. 
Spirulina tabletten of capsules zijn een goede oplossing als je niet van de smaak houdt. Deze kun je gemakkelijk innemen met water.  
Spirulina kun je ook toevoegen aan je voeding, zoals smoothie bowl, energierepen, salades of zelfgemaakte ijsjes. Dit kan een leuke manier zijn om spirulina op te nemen in je dieet.  

 

Hoeveelheid spirulina per dag?

De aanbevolen dagelijks hoeveelheid kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd, geslacht, gezondheidstoestand en het product dat je gebruikt. Voor volwassen wordt een dosering van 1 tot 3 gram per dag aanbevolen, verdeeld over meerder porties. Voor kinderen en tieners kan de dosering per dag lager zijn afhankelijk van leeftijd en gewicht. Houd altijd de aanbevolen hoeveelheid van de verpakking aan en overschrijdt deze niet.

 

Spirulina kopen?  

Bij Mattisson kun je terecht voor verschillende supplementen met Spirulina. Zo kun je kiezen uit biologische Spirulina tabletten en biologisch Spirulina poeder. Als je de gezondheidsvoordelen van de algen Chlorella wenst te combineren, kies dan voor tabletten of poeder met Chlorella én Spirulina. Bekijk het assortiment en bestel voordelig online bij Mattisson.